Så hanterar du energitjuvar

Lär dig känna igen energitjuvarna och fundera på hur du ska bete dig nästa gång du stöter på en på jobbet. I ett av Chefstidningens poddtips.

Måste vi prata om engagemang?
#Nytttänk bjuder på en blandning av allt från Sveriges främsta ledarskapsforskare till vd:ar, musiker och djurtränare. Intentionen? Attinspirera till bättre organisation och ledarskap. Det här är ett avsnitt om engagemang på arbetsplatsen.  Måste man alltid vara engagerad? Kan man inte bara få jobba oengagerat? Medverkar gör Johan Book – medgrundare, föreläsare och organisationskonsult.

Podd: Nytttänk
Avsnitt: Resultatfokuserad på fel sätt
Språk: svenska

Råd från en VD – knepen för att lyckas leda helt på distans
I dag har många chefer landat i att det är passé att jobba heltid på kontoret. Men att släppa tyglarna helt kan verka skrämmande. Sid Sijbrandij, CEO och medgrundare av Gitlab, tror att vägen framåt är att låta alla jobba hemifrån. Med över 1000 anställda i 60 olika länder är företaget i framkant inom disansarbete. Här delar vd:n misstag och lärdomar han gjort längs vägen.

Podd: Ideacast
Avsnitt: Advice from the CEO of an all remote company
Språk: engelska

Så hanterar du energitjuvar
Hur vet man att någon är en energitjuv? Hur upptäcker man att en person stjäl energi? I det här avsnittet av Framgångspodden pratas det om olika sorters personlighetstyper – lär dig känna igen energitjuvarna och fundera på hur du ska bete dig nästa gång du stöter på en på jobbet.

Podd: Framgångspodden
Avsnitt: Så hanterar du energitjuvar
Språk: svenska

Bolaget som vill lösa elkrisen
Elkrisen är påtaglig. Priserna skyhöga. Hur gör man för att producera förnybar och väderoberoende el? Och hur kan ett litet svenskt bolag bidra till att lösa el-krisen? Elin Ledskog, medgrundare och delägare av det prisbelönta energiföretaget Againity, berättar om den smarta teknologi som på sikt kan bidra både till att lösa avfallsproblemet i utvecklingsländer och minska världens utsläpp av växthusgaser.

Podd: Företagarpodden
Avsnitt: Innovationsbolaget som vill lösa elkrisen
Språk: svenska

Empati för ett bättre ledarskap
Mycket pekar mot att empatiska chefer lyckas bättre i sitt ledarskap. Men vad innebär det i praktiken? Ny teknologi gör att sättet vi kommunicerar och arbetar på förändras rekordsnabbt. I det här avsnittet av Worktrends handlar det om empati som en nödvändig egenskap för ledare i dag. Men hur blir man en empatisk ledare? Hur leder man sitt team med empati? Och vilken skillnad gör det i praktiken?

Podd: Work trends
Avsnitt: Using empathetic leadership to thrive in the new era of employee
Språk: engelska

Läs även

Annons