”Hon var tydlig med att hon inte hade alla svar”

Jeanette Almberg Paravatis ledarskapsförebild peppade henne att söka ett jobb hon saknade formell kompetens för. Resten är historia som man brukar säga...

Jeanette Almberg Paravati, chef för SR-Akademin på Sveriges Radio.

Foto: Ehwa Lindström

Jeanette Almberg Paravati, chef för SR-Akademin på Sveriges Radio, har två starka kännetecken som ledare. Hon är en tydlig visionär som visar sina medarbetare tillit.

– Jag tror att mina medarbetare vågar testa och misslyckas, och på så sätt lära sig i arbetsvardagen. Det är jätteviktigt för oss som jobbar med lärande att åstadkomma det.

Under 1990-talet var hon rådgivare på Handelsbanken. Hon hade enligt egen utsago ganska dåligt självförtroende. Kollegorna hade ekonomiska utbildningar, för det var viktigt på den tiden, själv hade hon gått lärarhögskolan. Samtidigt lockade en tjänst på Handelsbankens företagsaffär.

– Jag vågade inte riktigt söka, jag hade varken utbildning eller erfarenhet. Dessutom blev jag gravid precis då, berättar hon.

Men hennes chef, Ewa Norrmarker, peppade. ”Men Jeanette, det hänger väl inte på om du ska ha barn eller inte? Eller om du saknar några år i skolan?”. Så Jeanette Almberg Paravati sökte jobbet och det blev hennes. Sen blev hon kontorschef, privatmarknadschef och ledarskapsutvecklare innan hon efter många år lämnade Handelsbanken.

Det finns fler goda förebilder i Jeanette Almberg Paravatis karriär, men ingen som haft ett så påtagligt inflytande både på hur hon själv är som chef, och på hennes karriär.

– Ewa Norrmarker trodde på mig fast jag saknade formell kompetens, och hon visade tillit. Hon var också snabb att erkänna egna misstag och tydlig med att hon inte hade alla svar. Det har jag tagit till mig.

Orden ”jag har ingen aning men vi löser det” har vandrat över till hennes eget ledarskap. Liksom att som chef ta fasta på medarbetarens förmågor och möjligheter till utveckling.

– Det mesta kan vi lära oss med rätt attityd och stöttning. Formell kompetens är förbi, det handlar om individens drivkraft. Men jag tänker ofta på den tiden, det gjorde starkt intryck på mig.

LÄS MER OM LEDARSKAPSFÖREBILDER:

Palle Lundberg: ”Hon fick mig att förstå att mitt jobb är att få andra att lyckas”

Helene Barnekow: ”Säkert var det många som avrådde honom”

Monica Längbo: ”Hon både uppmuntrade och utmanade mig”

Haval van Drumpt: ”Jag fick med mig övertygelsen att alla vill göra ett bra jobb”

 

 

Läs även

Annons