”Jag fick med mig övertygelsen att alla vill göra ett bra jobb”

Haval van Drumpt, vd för 3, har ledarskapsförebilder i den egna familjen bestående av idel egenföretagare.

Haval van Drumpt, vd för 3.

Foto: Jesper Florbrant

Haval van Drumpt, vd för Telekombolaget 3, hittar sina ledarskapsförebilder i den egna familjen bestående av idel egenföretagare. Han är uppvuxen på butiksgolvet i en elektronikbutik.

– Både min mor och far var engagerade i familjeföretaget. Från dem har jag fått med mig allt från vikten av siffror och resultat, till att skapa en miljö där människor mår bra.

I den företagskultur Haval van Drumpt kommer ifrån är lösningarna långsiktiga, och det tar han med sig in i storföretagsvärlden.

– Det du inte löser nu, eller det du löser på fel sätt nu, det kommer tillbaka och biter dig i ryggen inom tre kvartal. Det har jag lärt mig. Liksom att människor som lämnar ditt företag ska må bra när de gör det, allt annat skadar varumärket.

Från företagarfamiljen kommer också övertygelsen att det ligger i vår natur att vilja göra ett bra jobb.

– Vi går till arbetet varje dag för att nå våra egna och företagets mål, bygga självförtroende och bli framgångsrika. Och det är min och ledningens uppgift att stötta medarbetarna i det.

Alla har sina ryggsäckar med erfarenheter med sig till jobbet, när säcken är tung måste det vara okej att ha en svacka på ett par månader. Här har Haval van Drumpt en del anti-förebilder som har lärt honom mycket.

– Jag har själv haft tuffa perioder. Jag hade behövt att någon av mina chefer bara ställde en kontrollfråga: ”Haval, jag ser att du inte levererar på den nivå du brukar. Är det något jag borde veta?”.

Ingen gjorde det. Men hans egna medarbetare får ett bättre läge.

– Innan jag går in på prestation vill jag veta om du mår bra, om din familj mår bra. Om det är något som hänt. Jag tror att det för många chefer är tryggare att hålla sig till resultaten, att det är läskigt att öppna de där dörrarna. Men det blir bättre när man vågar det.

Med förtroende och support kommer han längre, konstaterar han.

– Alla försöker göra bra i från sig. Låt oss hjälpas åt. Och när vi har gjort allt vi kunnat för att få folk att lyckas, så ska vi också kunna se oss själva i spegeln.

 

LÄS MER OM LEDARSKAPSFÖREBILDER:

Palle Lundberg: ”Hon fick mig att förstå att mitt jobb är att få andra att lyckas”

Helene Barnekow: ”Säkert var det många som avrådde honom”

Monica Längbo: ”Hon både uppmuntrade och utmanade mig”

 

Läs även

Annons