Använder du härskartekniker utan att veta om det?

Härskartekniker förekommer på många arbetsplatser. Lär dig att känna igen dem i ett av veckans poddtips.

Hantera härskartekniker på jobbet

Hur bemöter man härskartekniker? Går det att skydda sig mot dem? I det här avsnittet av Ledarskapsutvecklingspodden handlar det om olika sorters härskartekniker som förekommer på jobbet följt av råd och strategier för att kunna hantera att själv bli utsatt och agera om någon annan hamnar i skottlinjen. 

Podd: Ledarutvecklingspodden
Avsnitt: Hantera härskartekniker på jobbet
Språk: svenska

Ett berättande ledarskap – vad är det?

Podden Momentum är kopplad till boken med samma namn. Orkar/hinner man inte läsa får man ändå ett smakprov här där Per Schlingmann och Kjell A Nordström spanar och spekulerar om vad kriget, klimatkrisen och pandemin kommer att betyda för oss människor. Ett helt avsnitt ägnar de åt vad de kallar ett berättande ledarskap – det är spännande lyssning!

Podd: Momentum
Avsnitt: Ett berättande ledarskap
Språk: svenska

Råd från en VD – knepen för att lyckas leda helt på distans

I dag har många chefer landat i att det är passé att jobba heltid på kontoret. Men att släppa tyglarna helt kan verka skrämmande. Sid Sijbrandij, CEO och medgrundare av Gitlab, tror att vägen framåt är att låta alla jobba hemifrån. Med över 1000 anställda i 60 olika länder är företaget i framkant inom disansarbete. Här delar vd:n misstag och lärdomar han gjort längs vägen. Lyssna här!

Podd: Ideacast
Avsnitt: Advice from the CEO of an all remote company
Språk: engelska

Den uthållige chefen

I alla organisationer finns mängder av koncept, kompetenser och kontakter som kan nyttjas på nya sätt för att skapa nya erbjudanden för nya tider. Mattias Axelsson är forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. I det här avsnittet av Påjobbetpodden pratar han om sin bok Dold potential och om vad som krävs för att lyckas vaska fram guldet i din organisation, skapa nya innovationer och gå från idé till affär. Spoiler: uthållighet kan vara avgörande.

Podd: På-jobbet-podden
Avsnitt: Frigör potential genom att bygga förmåga och vara uthållig
Språk: svenska

Så kan anställningsformen påverka ditt välmående på jobbet

Kan olika anställningsformer påverka attityder, beteende och välbefinnande på jobbet? Hur då i så fall? I det här poddavsnittet pratar man anställningsvillkor och otrygghet med Claudia bernhard – Oettel.  Lyssna här!

Podd: Fråga Forskaren
Avsnitt: Anställningsformens betydelse för arbetsrelaterade attityder, trygghet och hälsa
Språk: svenska

Missa inte nya poddtipsen!

Nya poddtips: leda i kris, vikten av att lyssna och tips inför tuffa samtal

Läs även

Annons