Missa inte nya poddtipsen!

Det handlar om storytelling, mentorskap som bot på ensamhet och konsten att behålla de bästa.

Rekrytering – decenniets viktigaste fråga

I podden Killander & Björk handlar det alltid om framtiden och människorna som formar den. Programledarna samtalar med sina gäster om allt som kan kopplas till digitalisering och skiftet den medför. I just det här avsnittet är Johan Skarborg, grundare av bland annat Academic Work med och pratar om sina erfarenheter av vad som kanske är decenniets hetaste fråga. Det handlar om rekrytering och allt från AI och HR till reskilling, kundnöjdhet och hur man attraherar och behåller personal avhandlas. Lyssna här!

Podd: Killander & Björk
Avsnitt: Johan Skarborg. Att attrahera och behålla personal
Språk: svenska

Ledarskap, människor och AI 

I podden Fråga forskaren handlar det om forskning om ledarskap. Annika Engström är docent i arbetsorganisation vid tekniska högskolan i Jönköping och har disputerat i pedagogik med inriktning mot lärandet i organisationer. Framför allt om det mellanmänskliga samspelet i organisationer där avancerad teknik behöver bli en del i arbetsprocesserna. Ny teknik och nya arbetssätt kommer med utmaningar och frågetecken. Hur jobbar vi till exempel med den löpande dagliga verksamheten samtidigt som vi skapar förutsättningar för utveckling och innovation? Här kan du lyssna.

Podd: Fråga forskaren
Avsnitt: Annika Engström – vikten av att organisera och leda samspelet mellan teknik och människa
Språk: svenska

Vilka slags ledare behöver vi i framtiden?

Vad av allt det som händer nu kommer att bestå, varför är det så viktigt att se och ifrågasätta sin egen världsbild och varför är berättelsen en viktig byggsten? Per Schlingmann är föreläsare, författare och har ett förflutet som kommunikationschef och partisekreterare för Moderaterna. Här hör vi honom prata om framtidens ledarskap, om tillit, dialog och lyssnande. Lyssna här!

Podd: Konsten att lyssna
Avsnitt: Lyssna på samtiden för att förstå framtiden – Per Schlingman
Språk: svenska

Galna i storytelling

George Lucas och Steve Jobs gjorde storytelling till en superindustri. Idag, vill alla företag ha en egen berättelse. Faktum är att sociala medier har boostat ”berättelsen” ännu mer. Inte bara företag utan individer vill ha en ”story”. Det har blivit trendigt att vara en storyteller. Hur blev det så? Decoder Ring är den amerikanska webbtidningen Slate’s kulturpodd som djupdyker och undersöker kulturella fenomen och mysterier. Lyssna här!

Podd: Decoder Ring
Avsnitt: The Storytelling Craze
Språk: engelska

Kan mentorskap råda bot på medarbetares ensamhet?

Mentorskap blir mer och mer populärt på arbetsplatser. Medarbetare ställer till och med krav på att få delta i mentorskap. Varför då? Experter menar att känslor av ensamhet och bristande engagemang i arbetslivet, kan botas med mentorer, enligt en ny artikel i Harvard Business Reviw. Andra undersökningar visar att väldigt många erfarna ledare upplever att deras chefskap har förbättrats av att vara mentorer åt yngre kollegor. Hör mer om fördelarna med att lära av varandra under organiserade former. Lyssna här!

Podd: Work Trends
Avsnitt: Mentoring and the Employee Connection
Språk: engelska

Läs också: Nya poddtips: leda i kris, vikten av att lyssna och tips inför tuffa samtal

Läs även

Annons