Vågar du vara olydig på jobbet?

Att uttrycka en åsikt som inte går i linje med chefens, är svårt. Hur går man mot strömmen samtidigt som man visar respekt?

De nya ledarna kan konsten att berätta
De nya ledarna är inte ingenjörer eller ekonomer, de kommer snarare från HR. Och de är mästare på att kommunicera och skapa en berättelse om sin verksamhet. Kjell A. Nordström och Per Schlingmanns samtal i podden Momentum kan förbereda dig på det som komma skall.

Podd: Momentum
Avsnitt: De nya ledarna
Språk: Svenska

Svante Randlert gästar Kristin Kaspersen
Svårt att följa normen i skolan – nu entreprenör, föreläsare, författare – och krönikör i Chefstidningen! Missa inte Svante Randlert i ett öppenhjärtigt samtal – som i grund och botten bara handlar om ledarskap – med Kristin Kaspersen.

Podd: Kristin Kaspersen Nyfiken på
Avsnitt: Svante Randlert om lärande, sårbarhet, reflektion och återhämtning
Språk: Svenska

Chefers hälsa
En perfekt podd till långpromenaden (mer än 1 timme lång) om chefer och hälsa. Forskaren Christina Björklund berättar om chefer som kämpar och chefer som blir mobbade.  Dessutom – läkaren och professor Carl-Johan Sundberg om chefer och hälsa, och betydelsen av raska promenader. Programledare är KI:s pressekreterare Andreas Andersson och Cecilia Odlind, chefredaktör för KI:s tidning Medicinsk vetenskap.

Podd: Medicinvetarna – en podd om KI:s forskning
Avsnitt: Blir du sjuk av chefen?
Språk: svenska

Have you met Binette Seck?
Har du hört talas om Binette Seck? Inte? I så fall ska du lyssna på det här avsnittet av Karriärpodden. Binette Seck har startat flertalet verksamheter och vunnit många prestigefulla priser. Men det är hennes enorma driv för mångfald och inkludering inom tech och arbetet för att demokratisera tillgången till kunskap inom den digitala världen som gör det här så intressant att lyssna på.

Podd: Karriärpodden
Avsnitt: Binette Seck
Språk: Svenska

När åsikterna går isär på jobbet – en svår balansakt
Todd Kashdan är psykolog och professor vid George Mason universitetet. Han har skrivit boken ”The Art of Insubordination: How to Dissent and Defy Effectively” om att tycka annorlunda eller låta bli att lyda på jobbet – på ett effektivt och smart sätt. Hur går man mot strömmen samtidigt som man visar respekt?

Podd: Idea-cast
Avsnitt:  The subtle art of disagreeing with your boss
Språk: engelska

Läs även

Annons