Vad kan chefer lära sig av hackers?

Små, agila grupper kan sitta på oväntade och värdefulla tips och knep för att lyckas lösa svåra problem med små resurser. 

Lär dig av Hackers

Vad kan chefer lära sig av hacker-organisationer? Många organisationer står idag inför omvälvande förändringar. Hör Paulo Savaget, professor vid Oxford University och Saïd Business School om hur små, agila grupper kan sitta på värdefulla tips och knep för att lyckas lösa svåra problem med små resurser. 

Podd: How we work
Avsnitt: Paulo Savaget on loopholes, work arounds and lessons to be learned from. Hackers
Språk: Engelska

Greenhouse eller L&D?

Det här är andra avsnittet den nya samtalspodden Upskill & Reskill – 100 case om livslångt lärande i arbetslivet. Den programleds av Pär Lager och Johan Winsborn och är vad den heter – en podd om lärande på jobbet. Det handlar om hur Spotify ser på lärande. Varför pratar de hellre om ”Greenhouse” än Learning and Development? 

Podd: Upskill & Reskill
Avsnitt: En Programförklaring
Språk: Svenska

Så skapar du en effektiv lärandemiljö

Helene Barnekow, kanske mest känd i rollen som tidigare vd på Microsoft Sverige pratar om livslångt lärande och vad det har haft för betydelse för henne själv, i rollen som ledare och på samhällsnivå. Hon delar med sig av erfarenheter, råd och insikter. 

Podd: Livslångt
Avsnitt: helene Barnekow – Led för lärande och skapa tiden som behövs
Språk: Svenska

Miljö och kultur som får medarbetare att vilja stanna kvar

Vi lever i den ”skrivbordslösa” kontorseran och medarbetarupplevelsen är kanske viktigare än den någonsin har varit? Många chefer inser nu att val kring arbetsmiljö och arbetskultur är helt avgörande för att lyckas, kanske till och med för att överleva som företag. I det här avsnittet får du expertråd om hur du skapar en kontext som gör att medarbetare stannar. 

Podd: Work Trends
Avsnitt: Creating Employee experience that lasts
Språk: Engelska

Rekryteringspodden

Ett helt avsnitt om chefsrekrytering och om de de myter som florerar kring ämnet. Vilka ”sanningar” behöver vi utmana? Och varför? Gabriella Huss, senior rekryteringskonsult hos HOME of Recruitment medverkar. 

Podd: Rekryteringspodden
Avsnitt: Myter och sanningar i rekrytering av chefer
Språk: Svenska

Hitta dina superkrafter och dörröppnare som chef

Läs även

Annons