Därför ska du ställa besvärliga frågor

Nya poddtips om toxisk positivitet, klimatmål och jobbiga frågor.

Därför ska du ställa besvärliga frågor

Den erfarna entreprenören Sven Hagströmer ställde upp som ”drake” och riskkapitalist i den svenska versionen av TV-programmet Draknästet på SVT 2010. I det här poddavsnittet berättar han varför han lämnade Investor och startade eget på 80-talet. Han berättar om uppgång och fall. Han pratar också om varför han väljer att ställa de besvärliga frågorna. De där frågorna som många kanske undviker.

Podd: I huvudet på en entreprenör
Avsnitt: 60 år av entreprenörskap och om att ställa de besvärliga frågorna
Språk: svenska

Går det att vara FÖR positiv?

Går det att vara för positiv? Ja, positivitet kan bli gränslöst, det kan gå överstyr så mycket att det riskerar att bli toxiskt. I  det här avsnittet av Dumma människor pratas det om hur man undviker att bli så positiv att man sårar andra och hur man håller positiviteten på en ”lagom” nivå.

Podd: Dumma människor
Avsnitt: Toxisk positivitet
Språk: svenska

Att gå från att tänka till att göra

Fråga Forskaren gästas av Simon Elvnäs från KTH. Samtalet utgår från Simons forskning och bok ”Effektfull”. Hur behöver vi bete oss för att få till bra och effektfulla möten, hur viktigt det är med strukturer och planering för att minska otydlighet och negativ stress och hur kan ledare och medarbetare istället för att göra mer av allt, göra mindre och rätt?

Podd: Fråga forskaren
Avsnitt: Att gå från att tänka och prata till att prova och göra
Språk: svenska

Toppchefer om klimatmål och omställning

Insikter, tankar och åsikter om sådant som borde vara högsta prioritet men som hamnar långt ner på listan. I det här specialavsnittet av Meet the leader, inför FN:s klimatkonferens 2022, som hålls i november, hör vi chefer inom en mängd olika områden prata om vad ledare i dag behöver vidta för åtgärder för att nå klimatmål och jobba för omställning. Var finns lösningarna? Hur ska företagen jobba för minskade utsläpp och vad måste komma i första rummet för att förändring ska ske?

Podd: Meet the leader
Avsnitt: 7 leaders on what’s needed now for climate action
Språk: engelska

Värdet av tillit

Varför känner vi större tillit till vissa företag än andra? Vad händer om man plockar isär begreppet tillit och applicerar det på företag och organisationer? Digital trust advisor Marcos Aguiar pratar om värdet av tillit och varför det är så oerhört viktigt. Han ger konkreta råd till chefer – så gör du tillit till en av grundpelarna i din organisation. 

Podd: TED Business
Avsnitt: Building trust
Språk: engelska

Använder du härskartekniker utan att veta om det?

Läs även

Annons