Därför ska chefer satsa på att bygga relationer

Chefstidningens poddtips om ett gåtfullt miljonpatent, Chat GPT4 och ensamma ledare.

Ensamt på toppen?
Flera undersökningar visar att det är vanligt att som chef känna sig ensam och utanför. I podden Doing it right tar journalisten Pandora Sykes tillsammans med sina gäster grepp om myter och trender. I det här avsnittet är ekonomen Noreen Hertz med – det handlar om ensamhet, sällskapsrobotar, om att koppla ihop människor och varför det är så viktigt.

Podd: Doing it right
Avsnitt: The Lonely Economy

Språk: Engelska

Ledarskap och relationsbygge
Nätverk och kontakter är viktigt, men att skapa relationer är viktigare. Faktum är att chefer som lägger stor vikt vid relationsbygge kan kamma hem stora vinster. Hur blir man en duktig relationsbyggare? Lyssna på reflektioner kring ledarskap och relationer och tips som kan göra dig bättre på att bygga relationer på jobbet.  

Podd: Dare to lead
Avsnitt: Leadership is a Relationship
Språk: engelska

Transformativ förändring – så gör du i praktiken
Författaren och konsulten Eva Norrman Brandt har bland annat skrivit boken Transformativ förändring och agilt ledarskap. Hör henne djupdyka i ämnet; Vilka är de största utmaningarna med transformation förändringar, hur påverkar ledarskapet utfallet och hur får man med organisationen på tåget?

Podd: Påjobbetpodden
Avsnitt: Transformativ förändring i praktiken
Språk: svenska

Alla pratar om AI
Det pratas om Chat GPT4 i alla lunchrum och vid varje kaffeautomat. Hur hamnade vi här? Vad AI kan komma att betyda framöver och hur ska vi förhålla oss till AI i arbetsliv och ledarskap?

Podd: Momentum
Avsnitt: AI, Data och människan
Språk: svenska

Miljardpatentet – dokumentär i tre delar
Vem är egentligen uppfinnaren bakom sveptekniken till den moderna touchtelefonen? Den här berättelsen börjar med en  tidningsartikel, men ska visa sig bli någonting mycket större än någon kunnat ana. Tjugo år efter den revolutionerade uppfinningens tillkomst lämnar ett litet svenskt teknikbolag in en stämningsansökan mot två teknikgiganter. Enorma summor står nu på spel. Vem vinner fighten?

Podd: Spotify DOK
Avsnitt: Miljardpatentet – Neonodeavtalet
Språk: svenska

Vad kan chefer lära sig av hackers?

Läs även

Annons