Därför är det så viktigt att ha tydliga förväntningar, som chef

Myterna chefer har svårt att släppa, så säger du upp dig på bästa sätt och om att vara den viktigaste personen på jobbet. I Chefstidningens poddtips.

Myterna chefer fastnar för

I podden Momentum framtidsspanar Kjell A Nordström och Per Schlingman om samhälle och näringsliv. Den här gången uppfriskande om myter inte minst chefer tenderar att fastna för. Om hur saker och ting ska göras, och alltid har gjorts.

Podd: Momentum
Avsnitt: Näringslivets myter
Språk: svenska

Från projektledare till jordbrukare

Att sluta gå till kontoret och börja gräva, vattna och kompostera – hur känns det när man står på andra sidan, när man har sagt upp sig från ett jobb (och ett liv?) och förverkligat en dröm? Magdalena Hermelin har svaret, i alla fall för egen del. Hon sa upp sig från jobbet som projektledare och blev jordbrukare. Idag driver hon Hermelins Grönsaker som producerar och säljer KRAV-märkta grönsaker. 

Podd: I huvudet på en entreprenör
Avsnitt: Magdalena Hermelin – Från tjänsteman till jordbrukare
Språk: svenska

Därför är det så viktigt att vara tydlig med förväntningar

I det här programmet får du råd och tips på hur du kan tänka och agera när du upplever att någon inte presterar enligt dina förväntningar. Tydliga förväntningar kan vara en av chefens viktigaste uppgifter, men hur gör man?

Podd: Ledarskapsutvecklingspodden
Avsnitt:Så kan du sätta tydliga förväntningar
Språk: svenska

Hur säger man upp sig utan att bränna broar?

Vill du göra slut med din numera ganska tråkiga arbetsplats men är rädd för att bränna broar? I det här avsnittet av TED Business ger karriärcoach Gala Jackson råd om hur en friktionsfri och framgångsrik uppsägning kan se ut. Hur släpper berättar man till exempel för sin arbetsgivare på bästa sätt? 

Podd: TED Busines
Avsnitt: How to quit your job – without ruining your career
Språk: engelska

Chefen – viktigast på jobbet?

En ny undersökning från The Workforce Institute  visar att nästan 70% anser att deras chef påverkar deras psykiska hälsa mer än deras terapeut och lika mycket som deras partner. En undersökning på sociala medier visar att över 40% av de som svarat tycker att ”en bra chef” är det viktigaste för dem på arbetsplatsen. Hur förhåller du som chef till det? Hur är man ”det viktigaste” för sina medarbetare? Kan man vara det på ett ”balanserat sätt”?

Podd: Ledarskap med Magnus & Kim
Avsnitt: Chefen – viktigast på jobbet?
Språk: svenska

Så håller du ihop ett arbetslag som är geografiskt utspritt

Läs även

Annons