Så håller du ihop ett arbetslag som är geografiskt utspritt

Poddtips om stridsflyg, prokrastinering och drömmar om att stå i mål.

Nytt tänk
I framtidens organisationer samarbetar vi digitalt istället för att samla alla på samma plats. Digitala hjälpmedel har blivit det sätt  man som ledare håller ihop en arbetsstyrka som är geografiskt utspridd, och bygger en gemensam förmåga för en bra och välfungerande organisation. Men missar vi någonting här? Gör förflyttningen av det klassiska kontoret, in framför kameran, att vi fastnar i gamla mönster och därmed fastnar i utvecklingen? Hur bygger man ett team, starkt nog att tillsammans möta de utmaningar som ligger framför oss? Poddaren Per Falk pratar med experten/föreläsaren Oscar Berg.

Podd: #Nytttänk
Avsnitt: Har vi fastnat i att leka kotor…virtuellt?
Språk: svenska

Lundh – Musovic
Sverige tog brons i fotbolls-VM och coachen Peter Gerhardsson har hyllats i media och av laget, för sin ledarskapsstil. Målvakten är en av de viktigaste spelarna på planen och en nyckelspelare i försvaret. I VM-åttondelen mot USA satte Zecira Musovic rejält avtryck när hon höll nollan med flera starka räddningar. I den här intervjun från 2018 berättar hon om vägen till att bli förstamålvakt, drömmen om landslagskamp, om motgångar, ledarskap och lagsammanhållning.

Podd: Lundh
Avsnitt: Lundh – Musovic
Språk: svenska

Nyfikenhet som verktyg
Hur kan du som jobbar inom HR  hålla dig uppdaterad? Vilken roll ska HR spela i olika organisationer när AI tar en allt mer självklar plats?  Johannes Sundlo, Senior HR Manager på Avalanche Studios Group, delar med sig av sina tankar och bästa tips. Nyfikenhet är ett verktyg som kommer upp.

Podd: HR-podden
Avsnitt: Skapa värde för verksamheten genom nyfikenhet och nära samarbete
Språk: svenska

Idea Cast
Få yrken kräver sådan precision, prestation och fokus under extremt hög press, som att jobba som stridsflygpilot. De utbildas för att kunna fatta riskabla och snabba beslut när mycket står på spel. Hasard Lee, amerikansk stridsflygpilot och författare till boken The Art of Clear Thinking: A Stealth Fighter Pilot’s Timeless Rules for Making Tough Decisions, berättar om den mentala träning och de tekniker han fått lära sig. Här finns inspiration att hämta för ledare i alla branscher som står inför stora problem och kniviga beslut.

Podd: Idea Cast
Avsnitt: How one F-35 fighter pilot makes decisions under pressure
Språk: engelska

Neurodiversity podcast
Visst har du någon gång, eller kanske till och med rätt ofta, skjutit upp saker som behöver göras? De flesta vet hur det känns när man borde men inte orkar, inte hinner eller inte kan… I det här programmet pratar programledaren med experter om prokrastinering hos personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, npf. Hur kan man bättre förstå bakomliggande orsaker och förbättra förutsättningarna för personer med npf i till exempel arbetslivet?

Podd: Neurodiversity Podcast
Avsnitt: When procrastination hijacks your executive functioning
Språk: engelska

Så stoppar du mobbning på kontoret

Läs även

Annons