Poddar om lärande, ghosting och drev

Hur agerar man när drevet går? Varför ska ingenjörer filosofera? Spännande samtal med chefer, forskare och författare - i med lurarna.

När drevet går

Podden ”I huvudet på en entreprenör” med Edit Künstlicher  svämmar över av samtal med spännande chefer och entreprenörer. I avsnittet med Jeanette Fors – André handlar det mycket om media. Samtalet kretsar runt förtvivlade chefer under attack och vikten av att äga sin egen agenda. Vi får också flera goda råd att ta med på vägen. Lyssna här!

Podd: I huvudet på en entreprenör
Avsnitt: #67 – När drevet går
Språk: svenska

Deppig kandidatupplevelse

Rekryteringspodden med Anki Stafwerfeldt och Josefin Malmer går på djupet i rekryteringsprocessens alla delar. Det här avsnittet manar till bättring. Många arbetsgivare är dåliga på att behandla jobbsökande på ett bra sätt. Visste ni att 25 procent av de kandidater som varit på en anställningsintervju inte får någon återkoppling på intervjun! De ghostas helt enkelt. Extra plus för föredömligt korta avsnitt. Här kan du lyssna.

Podd: Rekryteringspoden
Avsnitt: #84 Kandidatupplevelse med Martin Svensson på Trustcruit
Språk: svenska

Ingenjörer som filosoferar

Vi har tipsat om Påjobbetpodden förut. Det är podden som vänder sig till dig vill lära dig och utvecklas i din ledarroll. Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm och professor i företagsekonomi med inriktning på ledarskap. Han är även författare till boken “Kunskap som känns” (2021). Här är han med och pratar om om just lärande och ledarskap. Varför ska ingenjörer studera konst eller filosofi? Lyssna här!

Podd: Påjobbetpodden
Avsnitt: Lars Strannegård – om vikten av att lära sig nytt
Språk: svenska

Chefen + jobbet = sant

Ideacast är Harvard Business Reviews podcast där vi får ta del av forskning om ledarskap och företagande. Här smyger sig också ofta intressanta boktips in. I det här avsnittet är till exempel Marcus Buckingham, från ADP Research Institute och aktuell med nya boken new Love + Work. Här är han med och pratar om strategier för att undvika att bli uttråkade på jobbet och trivas bättre i den ledarroll vi har just nu. Gräset är kanske inte grönare…Lyssna här

Podd: Ideacast
Avsnitt: Find joy in any job – How do I improve the role I have?
Språk: engelska

Kollage av råd

Det här är ett specialavsnitt från Meet the leader (World Economic Forums podd). Det är ett potpurri av röster från ledare och vd:ar. En före detta vice president och flera framgångsrika företagsledare berättar vilka råd de skulle vilja ge sig själva som unga. Det här är en tidsresa och en kavalkad av klyschor blandat med verkligt intressanta tips. Lyssna här!

Podd: Meet the leader
Avsnitt: The career advice CEOs would give their younger selves
Språk: engelska

Läs också: Poddar fulla med smarta råd, spänning och avslöjanden

Läs även

Annons