Hur är det att chefa med sin mamma?

Isabelle Björkvall Lalami har precis startar ett nytt bolag - tillsammans med sin mamma. Hur går det? Vi frågade.

Foto: pressbild

Hur är det att chefa med sin mamma?

– Bra. Vi kompletterar varandra bra och har en nära relation. Utifrån kan det nog se ut som vi är ganska hårda mot varandra men det är nog för att vi är just mor och dotter, vi behöver inte fundera så mycket på att vara ”trevlig” eller att ge sken av saker, vi kommunicerar väldigt rakt med varandra och det gör att vi kan fatta snabba beslut så det är en bra grej. Jag tror det är en bra kombo att vi är i så olika åldrar. Mamma har jättemycket erfarenhet och jag har koll på det nya, samtiden.

Vilken är den största vinsten med att driva bolag ihop med sin mor?

– Det är nog lojaliteten. Det ger en enorm trygghet i jobbet. Båda vill den andres bästa hela tiden. Jag vet var jag har mamma och hon vet var hon har mig.

Men det finns förstås en baksida? 

– Baksidan är framför allt att jobbet tar över relationen väldigt mycket. Det är intensivt att starta företag och jobb och privat flyter ihop väldigt mycket. Det blir ännu svårare att hålla isär när man jobbar med sin mamma. Det är så lätt att man fastnar i jobbtjafs och tar med sig det in i familjelivet. Så baksidan är att man liksom aldrig pausar jobbet.

Det låter inte så hållbart i långa loppet?

– Jag förstår vad du menar, men vi har båda varit anställda på techbolag innan. Och vi gillar båda två att jobba mycket och är okej med att jobbet tar mycket tid. Det är klart att det är utmanande men samtidigt har vi ju gett oss in i det här och får leken tåla. Mest är det väldigt roligt att göra det här tillsammans. Det känns kul att vara två kvinnor som driver bolag. Dessutom två kvinnor i så olika åldrar. Och som är mor och dotter.

Läs också: ”Kommunikationen är avgörande”

Läs även

Annons