Ny generalsekreterare till Sveriges HR-förening

Johanna Flanke blir Sveriges HR-Förenings nya generalsekreterare.

– Johanna är en senior HR-ledare med gedigen kunskap och erfarenhet från såväl näringsliv som akademi. Med Johanna kommer Sveriges HR-Förening fortsätta att vara den naturliga arenan för framtidens HR och en tydlig röst för oss alla som drivs av att skapa de bästa förutsättningarna för ett gott HR-arbete och ledarskap, säger Carina Malmgren Heander, styrelseordförande för Sveriges HR-Förening.

Johanna Flanke kommer närmast från rollen som egen konsult. Hon har tidigare haft ledande roller som vice president HR på Volvo Group och HR-direktör på RISE. Hon har också en nära koppling till akademin, bland annat genom att hon under många år varit en del av Centrum för global HRM:s Advisory Board.

De senaste åren har hon varit aktiv i Sveriges HR-Förenings valberedning och i fokuset på att öka kunskapen om betydelsen av HR-kompetens i svenska bolagsstyrelser.

– Vägen till att skapa värde inom dagens företag och organisationer går via att ta vara på och utveckla kompetensen bland medarbetarna. Det handlar också om att skapa kreativa team som mår bra, vågar utmana och tänka nytt. Detta sätter den kompetens som vi som jobbar med HR har i centrum för arbetslivets utveckling, säger Johanna Flanke i ett pressmeddelande.

Byt jobb – blir man kvar för länge är det lätt att stagnera

 

Läs även

Annons