Så får du upp frisknärvaron på kontoret

Vilket ansvar har chefen för att att medarbetarna ska må bra? Här är strategierna för att öka frisknärvaron på jobbet.

Digitalt ledarskap och digitalt mindset

Hur tar man tillvara medarbetarnas potential i en digital era? Varför är det så viktigt med lärande just nu och vad kommer bli viktigt inom lärande framåt? Claudia Olsson är utnämnd till en av världens 100 främsta unga ledare av World Economic Forum och utbildar i digitalt ledarskap och digitalt mindset. Förutom digitalt ledarskap och digitalt mindes pratas det om värdet av nördighet, egogarderober och T-formade människor…

Podd: Killander & Björk
Avsnitt: Livslångt lärande i en digital era
Språk: svenska

Strategier för bättre frisknärvaro på kontoret

Vilket ansvar har chefen för att att öka frisknärvaron? Vilka olika sätt finns för att förebygga, hantera och strukturera ett hälso- och hållbarhetsarbete? I det här programmet lyfter programledarna strategier och tips på hur man kan jobba för att skapa bra förutsättningar för att få upp frisknärvaron.

Podd: Ledarutvecklingspodden
Avsnitt: Så kan ni öka frisknärvaron
Språk: svenska

När chefen hamnar i blåsväder – hur undviker man att göra det värre?

Jeanette Fors-Andrée är krishanterare, medietränare, medierådgivare och kriskommunikationsexperten som skrivit boken Äg din agenda – Så undviker du förtroendekriser, mediedrev och offentlig skampåle. Här delar hon med sig av sin långa erfarenhet från området. Hur gör man när någonting blivit fel och det blåser hård kritikstorm? Vad kan man göra för att undvika att förvärra situationen?

Podd: Krisledningspodden
Avsnitt: Krishantering från ett förtroendeperspektiv
Språk: svenska

Så blir mentorskapet den succé du hoppats på

Företag erbjuder mentorskap och olika program för att lyfta och stötta ambitiösa framåtsträvande medarbetare. Men initiativen får inte sällan ett rätt så mediokert utfall. I det här avsnittet av Ideacast medverkar Herminia Ibarra, professor vid London Business School, som forskar om hur man får organisationer att fungera. Att mentorskapsprogram havererar är för att de inte upplevs som autentiska relationer, säger hon. Här berättar hon om hur man gör för att lyckas.

Podd: Ideacast
Avsnitt: what we still misunderstand about mentorship and sponsorship
Språk: engelska

Techbolagen avskedar folk – tecken på krasch?

Varför avskedar techbolagen plötsligt tiotusentals anställda? Kan det vara tecken på att ekonomin är på väg att störtdyka? The Indicator är en spin-off av ekonomipodden Planet Money. Avsnitten är korta och handlar om fenomen och aktualiteter. Just det här avsnittet handlar om 90-talets internet-boom och den påföljande kraschen. Och om eventuella likheter med vad vi ser hända i dag. Indragna jobbannonser, inflation och rädsla för ekonomisk nedgång.

Podd: The Indicator
Avsnitt: Should we worry about another dot-com bust?
Språk: engelska

Därför ska du ställa besvärliga frågor

Läs även

Annons