Så stoppar du mobbning på kontoret

Terrorister, tillit, konflikter och fördelarna med sabbatsår från jobbet. I Chefstidningens poddtips.

Ledare som orsakar mobbning
Stefan Blombergs forskning om mobbning på arbetsplatser har gjort honom till något av en stjärna i ämnet. Här tar den tvärfackliga podden Fack you ett omtag i ämnet; vad kan man göra för att stoppa mobbning på arbetsplatsen?

Podd: Fack you
Avsnitt: Akta dig för icke-stödjande ledare – Stefan Blomberg – Mobbning på arbetsplatsen
Språk: svenska

Tillit och terrorister
Charlotte von Essen utnämndes till Säkerhetspolisens högsta chef för två år sedan. Hur kändes det att få ansvaret för rikets säkerhet överlämnat till sig? Hennes sommarprat handlar om svåra beslut och avvägningar varje dag på jobbet, om tillit och ledarskap, terrorister och allvarlig brottslighet. 

Podd: Sommar i P1
Avsnitt: Charlotte von Essen.
Språk: svenska

Ledig med lön
Sabbatsår eller tjänstledighet har länge setts som ett privilegium. Men allt fler företag i USA har börjat erbjuda sina medarbetare att göra uppehåll i arbetet för att ägna sig åt annat. DJ DiDonna undervisar i Business och Administration vid Harvard Business school. I det här programmet pratar han om de överraskande fördelarna det kan ha för teamet och hela organisationen att låta medarbetare ta ett ”sabbatsår” från jobbet. Hur får man det att funka? Här får du svaret.

Podd: Ideacast
Avsnitt: Why more companies should have a sabbatical policy
Språk: engelska

Ska du lösa konflikten eller strunta i den?
Djupdykning i konflikter och konflikthantering på arbetsplatsen. När är en konflikt bra och när blir den ohälsosam och kontraproduktiv? Vilka är de vanligaste konflikterna på jobbet och vilka konflikter ska vi lägga energi på att försöka lösa?

Podd: Agila HR-podden
Avsnitt: Konflikthantering
Språk: svenska

När nätet svämmar över av AI-content och ChatGPT bjuder på drinkar
Hard Fork är en podd från New York Times om den framtid som redan är här och som vi måste hantera efter bästa förmåga. Det handlar om techvärlden och de snabba förändringar som kan kännas överväldigande och som många pratar om men få förstår på riktigt. I det här avsnittet handlar det om AI- genererat content, Elon Musk, Mark Zuckerberg och ChatGPT-recept. 

Podd: Hard Fork
Avsnitt: Is AI poisoning itself + Billionaire cage fight + Cooking with Chat GPT
Språk: engelska

 

 

Läs även

Annons