Så gör du när medarbetare inte lever upp till förväntningarna

Utsatthet på jobbet, otydliga chefer och AI - en upskiller? I Chefstidningens poddtips.

Sorglig historia om särbehandling
Chefspoddens Maria Fladvad och Anders Callermo möter Anneli Matsson, universitetsadjunkt för socialt arbete vid Göteborgs universitet och aktuell med avhandlingen ”Handslaget: Att organisera tystnad – en fallstudie om pragmatisk särbehandling i arbetslivet”. Missa inte denna sorgliga historia om en arbetsplats där allt går över styr och slutar med en polisanmälan gällande en kaffekopp.

Podd: Chefspodden
Avsnitt: Särbehandling, tysta medarbetare och social utsatthet på jobbet
Språk: svenska

Vad är ”derisking” egentligen?
Vilka är de globala trenderna just nu och hur påverkar de den svenska konsultbranschen? Björn Fägersten är forskare på Utrikespolitiska institutet, och driver omvärldsfirman Politea. I det här programmet analyserar han världsläget, ger tips, förklarar vad ”derisking” innebär och pratar om de förändringar som just nu ritar om marknadens spelregler.

Podd: Konsultpodden
Avsnitt: Omvärldens påverkan
Språk: svenska

När medarbetare inte lever upp till förväntningarna
Varför är det så viktigt för chefer att vara tydlig med förväntningar? Det låter enkelt men hur gör man? Karin och Annah ger tips på hur du som chef kan vara proaktiv, sätta ramar och hur du ska göra om du upplever att medarbetare inte presterar eller uppfyller förväntningarna.

Podd: Ledarskapsutvecklingspodden
Avsnitt: Så kan du sätta tydliga förväntningar
Språk: svenska

Är AI en job-killer eller en up-skiller?
En av de viktigaste frågorna just nu är hur ny teknologi, AI, kommer att påverka arbetslivet, chefer och medarbetare. Hur samarbetar man med AI? Kommer AI att ta jobben eller driva på förändring och vara en up-skiller? 

Podd: The Indicator from Planet Money
Avsnitt: Is AI a job-killer or an up-skiller?
Språk: engelska

Kreativ rekrytering
Det här är en programserie från 2020. I Movidiam Creative Leader’s Podcast gästar chefer från massor av olika kreativa branscher. Allt från produktionsbolag till mjukvaruföretag och marknadsföring. Den personliga resan och egna erfarenheter är i centrum. I det här avsnittet pratas det om kreativitet och rekrytering. Rolig lyssning för dig som vill veta mer om hur det är att leda bolag inom media, film, design med mera. Men även för dig som vill hämta inspiration och annorlunda lösningar från kreativa branscher och organisationer. 

Podd: Movidam Creative Leaders Podcast
Avsnitt: Nikki LYle, creative recruiter
Språk: engelska

Därför ska chefer satsa på att bygga relationer

Läs även

Annons