När det blir kortslutning i chefens hjärna

Poddtips om gränslöst arbete, AI-revolution och yrkesstolhet som står på spel.

Illustration: Getty Images / montage Chefstidningen

Kunskap, känslor och AI-revolution
Hur leder man ett företag eller en organisation in i en framtid vi inte vet särskilt mycket om? På Handelshögskolan har man tagit fram en utbildning som ska förbereda studenterna inför de utmaningar vi står inför. Rektor Lars Strannegård berättar om bakgrunden till initiativet och ger sin bild av vilken typ av kunskap vi kommer behöva ”känna” mer av framöver.

Podd: Nyttänk
Avsnitt: ”Den som är fri och levande i relation till det okända…”
Språk: svenska

Yrkesstolthet på spel
Vilka är möjligheterna och riskerna med att använda chatbots inom HR? Många ser positivt på den nya tekniken. Med det finns också oro för att det ska leda till förändrade yrkesroller eller att kompetens på sikt går förlorad. Och hur påverkas identitet och yrkesstolthet när allt fler arbetsuppgifter automatiseras?

Podd: HR Nyheter
Avsnitt: Hur påverkar AI HR:s yrkesroll och identitet?
Språk: svenska

Det gränslösa arbetet
Tiden går fort. Pandemin är förbi, men hur kändes det egentligen då när vårt invanda sätt att se på arbete sattes på prov och vardagen förändrades radikalt? Varsågod, det här är en tidskapsel; Samtal om hur det var när vi bara såg kollegornas byst på en skärm.

Podd: Kropp & Själ
Avsnitt: Det gränslösa arbetet (2021)
Språk: svenska

De tomma kontoren och de bostadslösa
I städer i hela världen råder bostadsbrist. Samtidigt står mängder av kontorslokaler tomma. Varför är det ingen som vågar ta i problemet? i det här avsnittet av podden 99% Unknown försöker man förstå varför.

Podd: 99% Unknown
Avsnitt: Office Space
Språk: engelska

Ny syn på jobb och värderingar
Vad gör man om man jobbar på ett företag med värderingar man inte kan stå för? I det här avsnittet handlar det om känslan som uppstår när du inser att ditt beteende och dina handlingar, din arbetsvardag, inte stämmer med det du själv tycker och tror på. Vad kan det få för konsekvenser? Finns det några fördelar med att rationalisera bort värderingar? 

Podd: Worklife With Adam Grant
Avsnitt: The psychology of self-persuation
Språk: engelska

Läs även

Annons