Jonna Bornemark blir gästprofessor i Lund

Författaren, folkbildaren och filosofiprofessorn Jonna Bornemark är ny gästprofessor vid Institute for Public Affairs vid Lunds universitet.

Foto: pressbild Lunds Universitet

– Jag ser fram emot att bli en del av de nätverk som finns vid Lunds universitet i allmänhet, och vid Institute for Public Affairs i synnerhet. Jag är så förtjust i den inriktning som institutet har: de jobbar för att tillgängliggöra forskning utanför universitetet. Det är ett sätt att arbeta på som jag verkligen tycker om, säger Jonna Bornemark i ett pressmeddelande.

Till vardags är Jonna Bornemark professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola. Hon är också författare och har rönt mycket uppmärksamhet för bland annat böckerna Horisonten finns alltid kvar – om det bortglömda omdömet och Det omätbaras renässans – en uppgörelse med pedanternas världsherravälde.

Jonna Bornemark leder nu temat ”Artificiell intelligens och omdöme” vid Institute for Public Affairs (Inspa) vid Lunds universitet. Hon har också ett pågående forskningsprojekt på samma område tillsammans med Trafikverket genom Södertörns högskola. Som gästprofessor under 2022 kommer hon också bland annat att besöka Lund för inspelningar av institutets program Fredagsmagasinet, webbsända samtal om aktuella ämnen i samhället. Kontakten med Lund kommer genom institutet samt Akademins tillitsnätverk, som samordnas av institutet.

– Det är väldigt kul att jobba ihop med Jonna. Hon har verkligen kommit in i institutets arbete med raketfart, säger Louise Bringselius, föreståndare för Institute for Public Affairs vid Lunds universitet.

Läs även

Annons