Backlash på gång gällande distansarbete

40 timmar i veckan på kontoret är det som gäller på Tesla framöver, om man ska tro Elon Musk på Twitter.

Teslas nya policy gällande distansarbete har läckt till sociala medier.

Foto: pressbild Tesla

Teslas nya policy gällande distansarbete har läckt till sociala medier, men såväl Tesla som Elon Musk har hittills avböjt att kommentera den nya policyn. Elon Musk har däremot twittrat vidare på ämnet.

Läs mer: Är du redo för personal som jobbar när de vill? 

I det läckta mejlet till de anställda på Tesla skriver Elon Musk att ”alla på Tesla ska vistas på kontoret minst 40 timmar per vecka. Om du inte dyker upp kommer vi anta att du har slutat”.

Elon Musks syn på distansarbete tycks bottna i tron att den som arbetar hemma, samtidigt kan arbeta för en annan arbetsgivare. Han har påpekat att personligt samarbete är viktigt för ett företags framgång samt att det inte är upp till medarbetare att välja var de ska ha sin arbetsplats.

På Twitter skriver han bland annat att medarbetare som inte accepterar de nya reglerna kan ”låtsas arbeta någon annanstans”.

Enligt nyhetssajten Voister.se kan Elon Musks starka drivkraft och erkänt höga arbetsmoral vara en del av förklaringen. Han tar sällan semester och under en krisperiod för Tesla för några år sedan ska han ha sovit på fabriksgolvet.

Läs även

Annons