Prisade chefer!

Stora Chefspriset tilldelades i år Eva Swartling, verksamhetschef inom Äldreliv. "Priset är postivt för hela branschen", säger hon. Hr-utmärkelsen Magnus Söderström-priset tilldelades Karin Odhnoff, personaldirektör vid Västra Götalandsregionen.

"Positivt för hela äldrevården"


Stora Chefspriset gick i år till en chef inom äldreomsorgen.
– Det är både roligt för mig och för äldreomsorgen i sin helhet. Äldrevården har det senaste året fått mycket uppmärksamhet, men knappats någon positiv sådan. Det säger den prisade chefen Eva Swartling, verksamhetschef på Äldrelivs serviceboende i Stockholm.

Eva Swartling är chef över ett serviceboende med 193 lägenheter och tre gruppboende i Enskededalen i Stockholm. Det har hon varit i snart tre år nu. Äldreliv är ett vårdbolag med serviceboende och hemtjänst i Stockholm och Norrtälje. Eva beskrivs av sina medarbetare som en chef som alltid har sin dörr öppen och därmed har hon skapat ett öppet och varmt arbetsklimat.

Eva Swartling är sjuksköterska i botten och har arbetat inom vården i hela sitt yrkesliv. Hon började inom barnmedicin, men gick över till att arbeta med gamla och där har hon stannat.
– Det är ett jobb som är fyllt av glädje.
Men därmed inte sagt att det är problemfritt. Eva är ingen chef som håller igen. Det är raka rör. Under prisutdelningen säger hon att hon nog inte förstod att hon testades ibland av personalen. Det rann av henne. Och nu efter tre år är hon kvar som verksamhetschef. Det tror hon är en trygghet för alla att man inte faller till föga för pressen och ger upp.
Prissumman som är 20 000 kronor att skänka till en valfri ideell organisation. Eva Swartling valde att skänka pengarna till Stiftelsen Min Stora Dag (koll).
Övriga nominerade cheferna var Karl-Erik Bahr, VD Bisfront AB och Maria Hellström, vice president, affärsområdeschef, Capgemini.


Juryns motivering är:
”Vinnaren av Stora Chefspriset är en chef som alltid har dörren öppen. Hon har skapat ett varmt, välkomnande och inkluderande arbetsklimat, där numer allas dörrar är öppna.
Hon är rak och lyhörd, hon har förmågan att ge både positiv och negativ feedback, alltid förmedlad med hjärta och på ett humant sätt. Hon är närvarande, även i det vardagliga arbetet. Hon lyssnar på idéer, hon låter alla föra fram sina åsikter och gör att alla känner sig delaktiga.
Hon är visionären som uppmuntrar till nya idéer, nya arbetsmetoder och hon får sina medarbetare att utveckla sig själva och verksamheten.
Det här är en omtyckt chef som uppskattas både av medarbetare, brukare och anhöriga. Eva Swartling skapar ett lugn för sina medarbetare och hon får Äldreliv att växa”.

Juryn för det Stora Chefspriset bestod av Dolores Kandelin-Mogard, Svensk Chefsförening, Åsa Lundqvist Coey, Outstanding Leadership, Katinka Kubenka, Senior & Young, och Eva Brandsma, Chefstidningen.


Visionär hr–chef

”Karin Odhnoff har mångårig erfarenhet av kvalificerat personalarbete. Hon var tidig med att lyfta fram och modernisera HR i de organisationer där hon verkat. Hon har alltid på ett visionärt och engagerat sätt stått upp för ett starkt HR.”?

Med den fina motiveringen fick personaldirektören vid Västra Götalandsregionen, Karin Odhnoff, ta emot Akademikerförbundet SSR:s årliga hr utmärkelse, Magnus Söderström–priset. Bakom priset står även Linnéuniversitetet och Växjö kommun. Priset delades ut under Personalvetaredagarna i Växjö i september.


Läs även

Annons