Glöm inte att fråga dina medarbetare vad de drömmer om!

Poddlyssning om drivkraft, repressalier, kaffe och "frenemies".

Fråga – så får du svar
Frågor en central betydelse för chefer. Särskilt frågor som forskar efter medarbetarnas önskningar och drivkrafter. Vad får dina medarbetare att gå till jobbet?  Hur frågar man samma fråga på nya sätt? Svaren kan vara vägen till ökat engagemang och driv.

Podd: Ledarskap med Magnus och Kim
Avsnitt: Frågor, önskningar och drivkrafter
Språk:
 svenska

 

Så bedömer du intervjusvar
Att anställningsintervjun blir lyckad är viktigt. Men lika viktigt är det att göra en bra bedömning av kandidaternas svar. Hur gör man bra så kallade mekaniska bedömningar? 

Podd: Rekryteringspodden
Avsnitt: Så bedömer du intervjusvar
Språk:
 svenska

Repressalie eller inte?
När någon visselblåser om ett missförhållande på arbetsplatsen.  Det bubblar upp till ytan…När kan en reaktion eller påföljd på det anses vara en repressalie?  Den här typen av regler finns bland annat i lagen om meddelarskydd. I det här avsnittet diskuteras frågan med utgångspunkt i ett nytt rättsfall från Svea Hovrätt.

Podd: Arbetsrättspodden
Avsnitt: Meddelarskydd och repressalier
Språk:
 svenska

Går det att ha en sund relation till kaffe?
Handen på hjärtat: Hur många koppar kaffe dricker du varje dag på jobbet? Hemma? Te? Energidryck? Ta det lugnt, kanske har koffeinet fått sämre rykte än det faktiskt förtjänar. 

Podd: Life Kit
Avsnitt: How to have a healthy relationship with caffeine
Språk:
 engelska

Det här kan du lära dig av dina ”Frenemies”
Friend + Enemy = Frenemy. En person man är snäll mot trots att man egentligen upplever en rivalitet, eller till och med ogillar personen. Termen används för att beskriva bland annat jobbrelationer, som ofta upprätthålls därför att de fyller ett syfte, eller därför att man på ett eller annat sätt därför att det finns fördelar med det. Det här är poddlyssning om tre fördelar med Frenemies. 

Podd: Fast Company Daily
Avsnitt: 3 things you can learn from your work place frenemies
Språk:
 engelska

Läs även

Annons