Han blir ny vd för Apoteksgruppen

Erik Sjögren blir ny vd i Apoteksgruppen efter Tomas Kibildis som går vidare inom koncernen

Foto: pressbild/Apoteksgruppen

Erik Sjögren, som tidigare varit Försäljnings- och driftsdirektör i Apoteksgruppens tidigare går in som ny vd i företaget. Han tar över rollen från den tidigare vd:n Tomas Kibildis som nu lämnar för nytt jobb inom Euroapotheca-koncernen, norra Europas största apotekskoncern, som äger Apoteksgruppen.

Apoteksgruppen är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Företaget har cirka 200 apotek med cirka tusen medarbetare runt om i landet.

Erik Sjögren kom till Apoteksgruppen i juni 2019 med fokus på att bygga upp en kedjedrift, efter att bolaget varit en renodlad franchisekedja, samt utveckla den fysiska apotekskedjan som helhet. Han hade även som uppdrag att kommersialisera Apoteksgruppen tillsammans med övriga ledningsgruppen. Erik Sjögren tillträder vd-posten under januari månad och har på sin tidigare meritlista bland annat ledande roller inom sportkoncernen Adidas.

— Jag är väldigt glad över förtroendet från våra ägare att driva Apoteksgruppen vidare. Apoteksgruppen har en stark företagskultur som har tagit oss långt redan. Jag är stolt över att få ta detta vidare med teamet och visa vad vi går för. Vi ser fortfarande många områden som vi kan förbättra gentemot våra kunder. För detta har vi en tydlig plan som vi satt under hösten. Detta ser jag fram emot att genomföra med teamet, säger Erik Sjögren i ett pressmeddelande.

Läs även

Annons