Köpta nätverk – rätt väg framåt?

Att vara chef är ensamt. Kanske är det därför nätverk fyller en så viktig funktion. Så viktig att vi nu betalar dyrt för dem.

Med ett bra nätverk har du alltid någon att hålla i handen och fråga om råd. Men medan vissa alltid tycks ha rätt telefonnummer i kontaktlistan så kräver nätverksbygget för de flesta ett medvetet arbete. Det börjar allt fler inse – även från arbetsgivarnas sida finns en växande medvetenhet om att chefers nätverk är bra både för chefen själv och för organisationen.

Många chefer menar att den största vinsten med att gå en kurs just är möjligheten att bygga ut sitt externa nätverk.

Men nu finns också företag som erbjuder sammansatta chefsnätverk mot betalning. Ett av landets största är EGN Sverige, där affärsutvecklaren Nicklas Sandström deltar.

– Man träffas i gruppen fem gånger per år, nästan heldagar, vilket innebär mycket tid. Det här är alltså en investering, hoppas att den faller väl ut, säger han.

 

TEXT: Tim Andersson och Annika Larsson Sjöberg

*Som medlem i Akademikerförbundet SSR kan du läsa hela artikeln om chefsnätverk – och om hur de köpta nätverken fungerar, i Chefstidningen nr 5/2016. Logga in ovan och bläddra i PDF:en. 

 

Läs även

Annons