Hon tar över ledarskapet för Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap

Ida Hennerdal har utsetts till ny verksamhetsledare för stiftelsen.

Foto: Nathalie Malic

Ida har tidigare varit ordförande i Equmenia och kommer närmast från Diakonia som projektledare med fokus på kommunikation och insamling. Hon tillträder tjänsten den 1 mars 2022.

Engagemanget för ledarskap och värderingar och hur man jobbar värderingsdrivet inom organisationer är frågor som driver Ida Hennerdal. Uppdraget som verksamhetsledare innebär att tillsammans med styrelsen fortsätta arbetet med att lyfta det unga värdebaserade ledarskapet. Hon ersätter nu Rebecca Sundberg som haft rollen som verksamhetsledare sedan 2016.

– Det ska bli spännande att på heltid få ägna mig åt att arbeta med det unga värdebaserade ledarskapet. Jag kommer fortsätta driva stiftelsens arbete med att engagera ännu fler unga ledare i viktiga frågor som för deras utveckling framåt. Det finns en outnyttjad kraft och potential bland unga ledare som jag tillsammans med stiftelsen vill lyfta fram ännu mer, säger Ida Hennerdal i ett pressmeddelande.

Styrelserekryteringen har gjorts tillsammans med Michaël Berglund AB.

– Vi välkomnar Ida, Magdalena och Björn till arbetet med att fortsätta utveckla och ompröva det nya ledarskapet och verka för att lyfta unga förebilder som är modiga, omtänksamma och handlingskraftiga. Deras kompetens och gedigna erfarenheter kommer tillsammans att bidra till det arbetet, säger Lars Strannegård, styrelseordförande, Stiftelsen Ungt Ledarskap.

Läs även

Annons