Emelie Gyllner – Chefsdagboken

Emelie Gyllner är Head of HR, Nordic Rituals Cosmetics. Följ med henne på jobbet i en vecka, läs hennes tankar om oroliga tider, autenticitet och hur man orkar som chef när tempot är högt.

Emelie Gyllner

Head of HR, Nordic Rituals Cosmetics
Leder 15 personer
Utbildad personalvetare
, jobbat inom HR i 15 år.

CHEFSDAGBOKEN}

Här ber vi en chef föra dagbok över en arbetsvecka. Personen skriver om motgångar och glädjeämnen öppet eller anonymt. Chefen får sedan feedback av en ledarskapskonsult på saker att förändra, reflektera kring eller vara extra nöjd med.

Måndag

NÄTVERK & ATT VARA AUTENTISK

Flera teamsmöten hemifrån. Älskar Rituals hybridarbete, mer work life balance. Får ett mejl från Chefstidningen. ”Din chefsdagbok ser vi fram emot att läsa nästa vecka”. Panik. Jag har missat detta. Sedan tänker jag; perfekt, jag jobbar bäst under press och denna vecka bjussar på en bra agenda. Att vara så här autentisk och sårbar som ledare är viktigt för mig, det är det enda sättet jag vill leda på. På eftermiddagen är jag på Nätverk1 på Ellery med Svante Randlert, vd:ar samt HR-direktörer som ger mig inspiration, energi och bra insikter. Det är tuffare och osäkrare tider, hur ska vi leda bolag framgångsrikt genom detta? Fokus på kund, medarbetares behov och reflektion är viktigt. Göra det som tar minst tid och ger störst effekt. Dock börjar många bolag kontrollera och skapa fler excelark istället. Reflektion är avgörande för vår utveckling, hur ska vi annars ha koll på om det vi gör verkligen fungerar och snabbt ställa om när det inte gör det? Note: Reflektion i min ledningsgrupp ska in på agendan igen. Själv har jag reflekterat varje kväll sedan 2018, det har varit en nyckel till framgång för mig.


Tisdag

ANDAS & WELLBEING

Att skapa hållbara ritualer för sig själv är väldigt viktigt för hälsan. Här mediterar vi ofta på möten och konferenser med våra anställda. Att sälja wellbeing till kunderna gör att leva filosofin internt till en självklarhet. 07.00 Wim Hof method breathing på bryggan och badar. Tur att det finns personer som påminner mig om att andas. Att ingå i Nätverk1 och utvecklas, ger mig energi och kraft framåt. I bilen skrålar jag till ”Lev nu dö sen”, min powerlåt. Sedan ringer telefonen, två medarbetare har sagt upp sig. En chef vill omorganisera. I nästa samtal frågar min kollega om vi har en plan B för vår stora konferens med alla ledare i oktober, om något skulle hända i och med förhöjd terrorhotnivå. Är livet så nu, att vi alltid måste ha en plan B?

Att vara så här autentisk och sårbar som ledare är viktigt för mig, det är det enda sättet jag vill leda på.

Onsdag

PRESENTATIONER & PUNK ROYAL

Startar dagen med att skapa en workshop för min ledningsgrupp. Vi prioriterar ledarutveckling och har nu fokus på att skapa vinnande team. Förutom att skapa struktur börjar det med nyfikenhet på sig själv och att visa sårbarhet. När ledare växer så utvecklas team, då får vi glada kunder. Jag förbereder också frågor till våra butikschefer som ska få inspirera med en utvecklingsresa från att öppna butiker i Singapore, och ett recognition-program för personlig utveckling på huvudkontoret i Amsterdam. Efter lunch har jag one-on-ones med ledare där de ber mig om olika råd och jag vänder på det: ”om du visste vad du skulle göra, vad skulle du göra då?” Ledarna själva gav då de bästa svaren. Att få coacha och se andra utvecklas är magiskt. Dags för hejdå-fest på kvällen för min vän Eduard van Santen som startade Rituals i Norden. Vi åker ocean-bus och sedan lyfter vi taket på Punk Royal med alla CountryDirectors från Europa!

Wllbeing. Wim Hof method breathing på bryggan och badar.

Foto: privat

Torsdag

LEDARE & ORO

Inleder dagen med ett webinarie på temat ”oro”. Efter det möte med HR och retail teamet om säkerheten. Gallerior har tyvärr blivit måltavla för terrorattacker och förutom bra säkerhetsrutiner vill vi erbjuda hjälp och stöd för att minska oro. Vi har haft ett långt samarbete med BlueCall och varje medarbetare får 10 sessioner med professionell terapeut per år av oss för att få stöd i sitt självledarledarskap och välmående. Living the brand. Vi beslutade att utöver webinariet även köra en föreläsning på temat för våra ledare med syftet att ge verktyg att leda team genom en eventuell kris.


Fredag

STARKT SJÄLVLEDARSKAP

På morgonen kör vi inspi om AI, varje medarbetare i HR teamet ansvarar för 15 min inspiration till teamet varannan fredag. Därefter genomgång med min chef av nyckeltal på framgångsrika HR-insatser första halvåret. Personalomsättningen är en stor utmaning för oss. Trots bra insatser så behöver vi bland annat öka vår learning transfer. Det visar även våra pulsmätningar vi har för att lära oss vad vi gör rätt och vad vi kan förbättra. Avslutar dagen med ett gympass med Jay-Z i lurarna och sedan yinýoga. Ett starkt självledarskap kräver träning, det fick jag lära mig av min tidigare utbrändhet. Gör en bra helg och hör gärna av er emelie.gyllner@rituals.com

KATINKA KUBENKA

Ledarskapskonsult med 20 års erfarenhet från både privat och offentlig sektor. Hon driver i dag konsultbolaget Insight Consulting som är samarbetspartner till Svensk Chefsförening.

En sådan fin ”mitt i arbetslivet-dagbok" jag får titta in i.

En sådan fin ”mitt i arbetslivet-dagbok” jag får titta in i. Hybridarbete när det fungerar som bäst, positiv stress, mycket reflektion, leva som man lär, ledarutveckling, AI och mycket mer. Vad ska jag välja att reflektera kring? Jag som arbetar med att hjälpa andra att göra aktiva val i sin arbetsvardag tänker att ibland kommer valen till en. Så tror jag att det gör i ditt fall när du väljer att lyssna på din egen inre kompass som är öppen för nya insikter, och som går hand i hand med Rituals värdegrund. Det är ju er passion att förvandla vardagliga rutiner till meningsfulla ögonblick!

Att våga spegla sig själv och visa sårbarhet tror jag är nyckeln till framgångsrikt ledarskap då vi lever i ständig förändring och osäkerhet. Just därför behöver vi varandra ännu mer. Som en kollega till mig säger, vi drivs av ångest och vi vill hela tiden veta vad som kommer att hända men eftersom vi inte kan det så behöver vi våga fråga. Vi måste våga kommunicera att vi inte har svar på allt, våga inkludera varandra och sedan ta ut riktningen utifrån fakta och samlad erfarenhet.

Så skapar man tillit i sitt ledarskap och får sina medarbetare att slappna av mitt i ovissheten. Så att de i sin tur kan fokusera på sin roll och sitt uppdrag trots oro, oförutsedda och förutsedda utmaningar som dyker upp på vägen.

Att hitta sitt sätt att leda sig själv och andra är inte lätt. Ingen föds till chef och ledare utan det ligger hård träning bakom konsten att lyssna till sina egna och andras behov. Så jag vill bara bekräfta dig Emelie i att träning ger färdighet.

Skriv dagbok
Vill du skriva dagbok i Chefstidningen och få feedback av en ledarskapskonsult? Hör av dig till oss!
redaktionen@chefstidningen.se

Läs även

Annons