Poddtips om stora pengar och oväntade svar

Per Falk är ledarskapskonsulten som driver podden #nyttänk. Här är poddarna som inspirerar honom.

Podden #nytttänk är Per Falks bidrag för att påverka organisationer till bättre ledarskap. Som en av få introverta ledarskapskonsulter trivs han bäst bakom mikrofonen i en trång studio. Med bakgrund inom Försvarsmakten har han bland annat arbetat med ubåtsverksamhet och påverkansoperationer. Idag finns han på ledarskaps-byrån Mindset där han hittar lösningar för att implementera ledarskapsprogram för stora organisationer

Här är hans bästa tips på sommarlyssning:

Hidden Brain (om du är intresserad av människor)

”Amerikansk psykologi-podcast som fångar det irrationella i människohjärnan. Produktionen tar ofta synbart enkla begrepp (som ”skam”) men vänder och vrider sedan på dem, samt kopplar det hela mot vår vardag. Det blir ett praktiskt snarare än ett teoretiskt samtal.”

Freakonomics Radio (om du gillar beteende-ekonomi)

”Amerikansk galet välproducerad podcast (baserad på boken Freakonomics) som fångar hur ”sanningen” ibland kan vara kontra-intuitiv. Vi tror oss veta hur något ligger till och vad som bör göras, men när vi vänder på stenarna visar sig något oväntat. Kanske lite mer nördigt än Hidden Brain.”

Follow the Money (om du vill briljera för kollegorna under lunchen)

”Svensk podcast som fått orättvist lite uppmärksamhet. Sjukt pålästa ”hosts” som på ett befriande okonstlat sätt går på djupet med de ekonomiska aspekterna kopplat till stora världshändelser. Marknadsförs som ”börspodd” men för mig är det en samtals-podd för lyssnare som vill vara uppdaterade.”

Läs även

Annons