Sömnbrist, stora båtar och snälla arbetsmiljöer

Vad stör du dig på på jobbet, hur funkar nya LAS och måste man verkligen sova hela natten?

Livslångt lärande i nya LAS

Vad innebär det nya omställningsstudiestödet och på vilket sätt kan det vara intressant för dig som chef? Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR, har koll på nya LAS och förklarar här hur det nya omställningsstudiestödet kan få en roll i företags arbete med kompetenshöjning. Lyssna här!

Du kan läsa mer om omställningsstudiestödet här.

Podd: Chefspodden
Avsnitt: Dags för livslångt lärande
Språk: svenska

Vad störs du av på jobbet? 

Det här avsnittet av Prevents podd Jobbfika handlar om störningar på jobbet, och det man kallar hjärnans ergonomi. Cecilia Berlin är docent vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg och hennes forskning handlar om hur våra kognitiva förmågor samspelar med de förutsättningar som ges i arbetsmiljön. Spännande! Programledare och producent är Marianne Zetterblom. Lyssna här!

Podd: Jobbfika
Avsnitt: Hjärnans ergonomi – så funkar det
Språk: svenska

Sömnbrist, häxor och ritualer

Alla vet att sömn är livsviktigt. Men fastän sömn borde vara en självklarthet är det för många förknippat med stress. I det här avsnittet av TED Business får vi höra otaliga berättelser om vad som gör att människor inte kan somna. Vad behöver du för att sova gott? Kanske är en sömnritual lösningen? Lyssna här!

Podd: TED Business 
Avsnitt: Do you really need 8 hours of sleep?
Språk: engelska

Från sjunkande skepp till kronjuvel

Vi har tipsat om Wisdom from the top tidigare, podden där ledarskapsexperter och vd:ar från några av världens absolut största företag delar med sig av egna misslyckanden och framgång och de avslöjar hemligheterna som fört dem till den absoluta toppen. I det här avsnittet är det vd:n för det amerikanska kryssningsbolaget Carnival Corporation som berättar när han räddar bolaget från att gå under. Det första han gjorde var att tillsätta nya chefer. Hans ledstjärna under processen? Representation. Lyssna här!

Podd:Wisdom from the top
Avsnitt: Carnival Corporation – Arnold Donald
Språk: engelska

Hur förändras ledarskap över tid?

Det här är en podd om det senaste inom samhällsbyggnad. Ganska smalt alltså men många guldkorn även för den som inte jobbar med just detta. Här pratas bygg, infrastruktur, stadsutveckling, arkitektur och ledarskap. Det här avsnittet är en rak och vänskaplig intervju och presentation av Jimmy Bengtsson, vd och koncernchef för Veidekke. Det handlar om hans  erfarenhet, hur han har förändrats som ledare och en chefs relation med sina medarbetare. I all sin enkelhet. Lyssna här!

Podd: Hela kedjan
Avsnitt: Jimmy Bengtsson
Språk: svenska

Läs även

Annons