Chefspanelen – det tar vi med oss från 2024

2024 bjöd på många utmaningar. Vi bad Chefspanelen berätta vad de tar med sig från året som gått.

Chefstidningens Chefspanel kommer från alla möjliga slags branscher och organisationer. Kanske är det därför deras spaningar och reflektioner över året som gått känns relevanta och matnyttiga för chefer i allmänhet? Trots allt rör ju lågkonjunkturen, en mörk och farlig omvärld, klimatomställningen och viktiga värderingsarbeten de flesta av oss. Läs Chefspanelens svar på frågan: Vad tar du med dig från 2024? 

Pontus Olsson, CEO Joyweek

Det jag har tagit med mig är att en stor del av framgången i ledarskap är det empatiska ledarskapet. Jag är övertygad om att ledare som skapar genuina relationer med sina teammedlemmar och förstår deras behov och utmaningar stärker engagemanget och produktiviteten. Att prioritera mental hälsa och välmående är inte längre ett val, utan en förutsättning.

En av de största utmaningarna i ledarskapet är att balansera kortsiktiga krav med långsiktig vision. Det är lätt att fastna i operativa frågor och dagliga beslut, särskilt när tempot är högt och resultaten förväntas. Samtidigt vet jag att mitt uppdrag som vd handlar om att lyfta blicken och skapa en hållbar riktning för organisationen.

Hanna Eriksson, people & culture manager, Tore Bertil Group

– 2024 har varit ett år präglat av både tillväxt och förändring. I en snabbväxande organisation är det lätt att kulturen utmanas, särskilt i en komplex och föränderlig omvärld. Därför har vi satsat på att utveckla och djupdyka i våra värderingar för att skapa ett stabilt ramverk – något att luta oss mot för att behålla riktningen och skapa trygghet även när det blåser hårt.

I slutet av året såg vi väldigt tydliga resultat i medarbetarundersökningar kopplat till vår satsning på ett grundligt värderingsarbete. Det har blivit en bekräftelse på hur viktigt det är att våra värderingar inte bara finns på papper utan faktiskt genomsyrar allt vi gör. När värderingarna är tydliga och inkluderande blir de en gemensam grund som stärker oss, inte bara i vardagen utan också inför framtida utmaningar.

2024 har påmint mig om att värderingar inte bara är ord – de är kraftfulla verktyg som ger riktning, samhörighet och handlingskraft. Det har också understrukit vikten av att tydligt definiera inte bara vad våra värderingar står för, utan också vilka beteenden och attityder vi inte accepterar. Det är genom detta vi skapar en kultur som håller över tid och bidrar till vår framgång.

"2024 har påmint mig om att värderingar inte bara är ord – de är kraftfulla verktyg som ger riktning, samhörighet och handlingskraft."

Hanna Eriksson, people & culture manager, Tore Bertil Group

Anders Boström, verksamhetschef, individ- och familjeomsorg, Eda kommun

– Att navigera som ledare i målkonflikternas tidevarv kräver en väl avvägd balans i vad vi huvudsakligen ska investera i!

Spännvidden mellan ytterligheterna vi har att navigera mellan är stor. I digitaliseringens tidevarv har vi gått från pärm till skärm och vidare hela vägen till att nosa på API:er som kan låta våra system kopplas samman. Till och med AI har gjort entré.

I andra ändan av fältet har vi att förhålla oss till eventuella illasinnade krafter och ha beredskap för att återgå från skärm till pärm som en konsekvens av ökad krisberedskap och NATO-inträde.

Vidare kommer en ny lagstiftning för socialtjänsten med tankar om ökad tillgänglighet och tidiga insatser. Parallellt kommer utredningar med idéer om att fotboja och aktivitetsplikt ska administreras av samma myndighet.

Den största utmaningen är att prioritera mellan möten, omvärldsbevakning utifrån nya uppdrag, ekonomistyrning lokalt, utveckling – samtidigt som man behöver upplevas tillgänglig och tillräcklig i dialogen på plats i medarbetarnas vardag.

Jag tar med mig att det mesta trots allt ska genomföras hemma i den egna verksamheten, och den behöver följaktligen prioriteras. Möjligheten att gå på möten eller ta del av nya infall kommer åter, men det gör kanske inte alltid medarbetarens upplevelse av att ha en tillräckligt bra arbetsplats för att vilja återvända.

Mattias Tegefjord, vd Uppsalahem

Det uppdrivna kostnadsläget har fortsatt prövat oss, men efter hand som den makroekonomiska dimman har börjat skingras har vi äntligen kunnat återuppta investeringar i nyproduktion av bostäder.

I år hittade fastighetsbranschen lösningar som gjorde att vi kunde lämna det nyfikna pilotandet kring återbruk bakom oss och hitta sätt att arbeta med denna viktiga klimatfråga i större skala. Jag tänker exempelvis på Kvarteret Återbruket i Göteborg, där allmännyttan uppför ett helt bostadskvarter i vilket minst hälften av byggmaterialet kommer att vara återbrukat.

AI kom på allas läppar och utmanade oss i att hitta nya sätt att tänka och utvinna bästa möjliga nyttor ur detta närmast magiska redskap. I kombination med sensorer hjälper AI oss till exempel att tolka enorma mängder data så att vi kan arbeta preventivt och inte bara reagera på det som redan har hänt. Detta är året när vi tar klivet från att gissa till att veta.

Ledarskapsutmaningen för året har varit att frigöra tid till att driva utveckling i en omfattning vi inte tidigare har gjort. Att lyfta den reaktiva blicken från nästa fotsteg är inte lätt, och det kommer vi fortsatt att behöva jobba med. Jag ser även att vi behöver åstadkomma en än mer agil lättrörlighet utan att riskera eller offra den effektivitet och pålitlighet som en mer traditionell styrning erbjuder. Vi behöver säkerställa en tydlig och stabil gemensam plattform som samtidigt skapar möjlighet till lokal variation, professionell frihet och snabbrörlighet.

Patrik Reman, HR- och ledarskapskonsult

– Att skapa struktur och tydliga processer har visat sig vara avgörande för både effektivitet och trygghet. Digitaliseringens möjligheter har varit stora, men den kräver också rätt kompetens och en bra förändringsledning. Ledarskapets betydelse har varit tydlig – en kombination av lyhördhet och tydlighet gör skillnad, och att jobba strategiskt med HR stärker organisationens framtidskapacitet. Jag har också sett att närvaro och ett coachande ledarskap bygger tillit och engagemang.

Utmaningar som hög sjukfrånvaro har krävt förebyggande insatser, och att prioritera rätt i en pressad miljö har varit en utmaning. Skepsis mot förändring har påmint om vikten av att kombinera teknisk utveckling med bra kommunikation och utbildning. Komplexa personalärenden och resursoptimering under omställning har ställt krav på noggrann planering och tydliga mål.

Sammanfattningsvis har året visat vikten av att balansera innovation och mänsklig förståelse för att skapa hållbara organisationer.

"Digitaliseringens möjligheter har varit stora, men den kräver också rätt kompetens och en bra förändringsledning."

Patrik Reman, HR- och ledarskapskonsult

Kimiya Näslund, kvalitetschef Apotea

– 2024 har jag fått det bekräftat att både utmaningar och förutsättningar kan svänga snabbt i livet och arbetslivet. Allt är dynamiskt och inget är hugget i sten.

-Utmaningar för mig har varit att ”enough is enough”, våga ta plats, skapa tid med rimliga förväntningar, fortsätta vara en god ambassadör och påverka omgivningen positivt och hålla rätt fokus i en otrolig snabbt växande verksamhet med begränsade tider och resurser.

-Att fortsätta tro på mig själv. Att utveckla och bibehålla ett dynamiskt mindset hjälper mig i både min inre och även min professionella utveckling. Jag utvecklas än.

Elin Toft, koncern vd Castra

– Den största lärdomen under 2024 har varit att ha tålamod och vara uthållig. Det är i en mer åtstramad och segare marknad som man skiljer agnarna från vetet. En annan viktig lärdom har varit att verkligen se till att ha tajta och välfungerande team där man jobbar tillsammans, det är definitivt en nyckel till framgång.

2024 har varit ett speciellt år på många sätt och vår bransch har till viss del påverkats av både lågkonjunktur och världsläget. Det har inte stått still men det har varit en segare marknad än vad branschen varit van vid de senaste åren. Utmaningarna har till stor del handlat om att hela tiden följa marknaden och ligga rätt i alla delar av verksamheten. Det har varit viktigt att vara både flexibel och fokuserad för att lyckas.

Lina Ylander, CEO me+

Samtidigt som det har varit dystra tider i många branscher och det pratas mycket om lågkonjunkturen, har det gått bra för oss på me+. Den kontrasten har fått mig att fundera en hel del på hur man gör för att inte dras med i den allmänna oron, särskilt när man möts av en del skepticism. Och även om det går bra just nu – vågar vi verkligen satsa när mycket runt omkring oss pekar mot tuffare tider? Vågar vi tacka nej till uppdrag som inte känns hundra, när marknaden ser ut som den gör?

Jag har lärt mig mycket om att våga lita på min vision och att anpassning är nyckeln till framgång, oavsett om tiderna är osäkra eller stabila. En av de viktigaste insikterna jag fått är hur avgörande administrativ support är för att verksamheter ska fungera effektivt. Jag har också insett att en flexibel lösning, som vår modell med deltidskonsulter, kan möta behoven på olika sätt och under skiftande omständigheter. Denna förståelse har gett mig ett nytt perspektiv på hur vi kan bidra i olika situationer.”

"Jag har lärt mig mycket om att våga lita på min vision och att anpassning är nyckeln till framgång."

Lina Ylander, CEO me+

Anna König Jerlmyr, CEO Arwidssonstiftelsen

 – En av de största lärdomarna för mig har varit vikten av samverkan och förutsägbarhet i tider av förändring och osäkerhet. Oavsett om det handlar om klimatåtgärder, ekonomisk återhämtning eller social sammanhållning, har jag sett hur avgörande det är att inkludera fler perspektiv – från medborgare till näringsliv och forskare – i strategiska beslut.

En annan lärdom är att ledarskap i osäkerhet handlar om att våga prioritera, även när det innebär att fatta beslut som inte alltid är populära. Att lyfta blicken, se helheten och våga adressera långsiktiga risker som klimatförändringar eller social segregation, även när kortsiktiga lösningar kan locka, är en av de mest centrala utmaningarna för oss som ledare. Jag har själv lyft frågan om att sänkta bensinskatter må tilltala väljare på kort sikt, men på längre sikt så riskerar de nu att möta höga försäkringspremier i klimatförändringarnas spår.

Från 2024 tar jag med mig insikten att vi inte kan möta dagens utmaningar med gårdagens verktyg. Sverige och Europa behöver mer innovation, mer samarbete över gränser – både geografiska och sektoriella – och ett ledarskap som kan skapa broar och förtroende. Vi behöver en kultur där människor kommer med lösningar, inte problem.

Personligen har jag också insett hur viktigt det är att stanna upp och fira framgångar, även i tider av utmaningar. 2024 markerade 10 år för den stiftelse jag är vd för, och det blev en påminnelse om att långsiktiga förändringar kräver tålamod, uthållighet och framtidstro.

En annan insikt är att jag behöver anlita en personlig PT för första gången i mitt liv, fast inte för fysisk träning utan för att utveckla mig inom AI. Det går fort nu, och jag känner att jag har ett eget ansvar för att utveckla mig om de möjligheter AI skapar. Jag skulle gärna vilja kunna producera mer film, för det tror jag blir än mer viktigt kommunikationsverktyg 2025.

 

Berit Friman, vd Dale Carnegie

Sedan sommaren har jag testat något som jag hört och läst om i årtionden, och som säkert många andra också gör. Jag börjar morgonen med att skriva ner (i mobilen) svaret på tre frågor: Vad är jag tacksam för? Hur mår jag? Vad är min intention för dagen? Det är nästan pinsamt hur lite jag har behövt göra (min intention) för att förbättra resultat i allt från att minska brus, bli mer handlingskraftig och komma ihåg att testa nya saker.

När marknaden är trögare under en längre period (vilket jag tror att den kommer att fortsätta vara ett tag till), påverkar det mitt sätt att agera – och inte alltid på ett positivt sätt.

Jag tenderar att ta på mig mer av jobbet själv, vilket leder till att jag arbetar mer, blir mer uppbokad och mindre synlig i organisationen. Jag inser dock att det finns en balans mellan att visa att saker går att genomföra – och att bidra till resultat genom medarbetarna. Detta är något jag behöver justera under 2025.

Daniel Lindberg, verksamhetschef Vardaga

– Året började i ett lugnt tempo. Jag var ny på jobbet och hann verkligen bygga upp en bra relation med ledningsgrupp och all personal. Vi började jobba med företagets struktur och det fanns en stor optimism inför framtiden. Under andra halvan av 2024 växte vi kraftigt, vilket så klart främst är positivt, men det skapade också en ny dynamik. Vi anställde under några månader drygt 20 nya medarbetare.

Det blev en ny vardag med att bygga upp rutiner och samarbeten. Nu börjar det åter landa men det har varit intressant att följa hur olika personal kan upplevas under olika arbetsförhållanden. Några har verkligen växt medan andra har fått jobba en del med sig själva i den nya miljön.

Min lärdom från 2024 blir därför att arbetslivet är en resa där förutsättningar snabbt kan ändras. Var tacksam för det du har och möt nya utmaningar med ett öppet sinne. Vid snabb tillväxt så kommer det att komma stora utmaningar. Om du jobbar på hårt med tydliga mål så kommer det att gå vägen. Försök att vila i den känslan mitt i allt. Möt personalen där de står och våga lyssna in. Men våga också släppa jobbet och höj blicken. Förändring tar tid och du måste orka hela resan.

"Våga släppa jobbet och höj blicken. Förändring tar tid och du måste orka hela resan."

Daniel Lindberg, verksamhetschef Vardaga

Emma Thorp, CEO Publicis Groupe Sverige – Danmark

Från 2024 har jag med mig att ingenting är omöjligt! Att man med ett tydligt fokus, rätt människor och outstanding teamwork kan nå helt nya nivåer. Trots lågkonjunkturen så har vi gjort ett av våra bästa år någonsin!

Jag har även lärt mig mycket om förändringledning och vad som krävs för att lyckas i det stora AI-skifte vi befinner oss i – om vikten av tydlig kommunikation, att inkludera och motivera och att odla en kultur som omfamnar nyfikenhet och konstant lärande.

Två stora utmaningar när vi gick in i 2024 var dels lågkonjunkturen, dels den snabba transformationstakten kopplat till AI. Vi valde dock att se båda som möjligheter; möjligheter vi lade stort fokus på att använda till vår fördel.

Vi visste att vi gick in i tuffare tider och vår bransch är väldigt konjunkturkänslig. Trots detta hade vi höga tillväxtmål och enda chansen att nå målen var att ta marknadsandelar genom att vara bättre än våra konkurrenter på att vinna och behålla kunder.

Vi satte upp ambitiösa mål (moonshots, bland annat i form av drömkunder) och arbetade enormt fokuserat för att nå dem – och lyckades!

Vi har under året välkomnat fler kunder än vi kunde ana och utvecklat befintliga kundsamarbeten till att omfatta fler tjänster; något som resulterat i stark tillväxt. Ett fint bevis på att man med tydligt fokus, rätt människor och ett fantastiskt teamwork kan nå helt nya nivåer.

Den snabba transformationstakten var (och är!) både en stor utmaning och möjlighet för oss som bransch. Kommunikationsbranschen är en av de branscher som påverkats snabbast av AI-utvecklingen och här behövde vi vara tydliga med mål och resa framåt. Vi satte tidigt upp AI-mål och lade under året mycket tid på intern kommunikation med syfte att förklara, engagera och motivera personalen i vår transformationsresa. Vi satsade även på utbildning och nya verktyg och har tagit stora kompetenskliv och effektiviserat arbetssätt och processer. Vi har också landat en talangstrategi med utgångspunkt i AI-utvecklingen och rekryterat ny kompetens för att leda utvecklingen.
Några saker jag tar med mig in i nästa år är vikten av att fortsätta investera i utveckling och utbildning kopplat till AI samt att säkerställa en fortsatt nyfiken kultur som testar och lär nytt dagligen. Och, inte minst, vikten av stark förändringsledning för att lyckas med skiftet – att inkludera, engagera och motivera personalen och få hela organisationen att driva förändringsresan tillsammans!

Tove Jarl, vd Ung företagsamhet

Under 2024 har jag lärt mig hur viktigt det är att vara flexibel och anpassningsbar i en snabbt föränderlig omvärld och att vi som organisation snabbt behöver kunna ställa om för att anpassa oss efter externa förändringar. Detta gäller så väl utvecklingen av våra erbjudanden till ungdomar, som hur vi arbetar med AI i den dagliga verksamheten.

Som ledare har jag också insett hur viktigt det är att ha en tydlig strategi för varumärkesbyggande och kommunikation, vilket har hjälpt oss att nå ut till vår målgrupp på ett mer effektivt sätt. Jag har sett hur våra medarbetares engagemang och kreativitet har varit avgörande för att uppnå dessa mål.

En av de största utmaningarna under 2024 har varit att hantera en organisation som växer väldigt snabbt. Under läsåret 2024/25 driver mer än 40 000 elever UF-företag som en del av sin gymnasieutbildning, vilket ställer höga krav på oss som organisation. Som chef har jag arbetat hårt för att leda vårt team i att hitta lösningar för att bibehålla kvaliteten och fortsätta utveckla våra utbildningar trots den snabba tillväxten. Vi har fokuserat på att stärka våra interna processer och säkerställa att våra medarbetare har de resurser och stöd de behöver för att kunna leverera högkvalitativa utbildningar. Jag är stolt över hur våra medarbetare har visat flexibilitet och anpassningsförmåga under dessa tider, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår organisation för att möta framtida utmaningar.

Johanna Ling, regionchef syd, Kry

Det jag tar med mig från 2024 är att det finns en otrolig kraft till innovation och driv i en arbetsgrupp om ledarskapet ger utrymme för arbetsgruppen att växa och ta ett mycket stort ansvar. Större än vad man initialt tänkt, vi klarar mer än vad vi tror.

Omvärlden påverkar oss ständigt, senaste åren mer och mer. Arbetsplatsen är inte en isolerad organisation utan behöver ta större del och vara redo att ställa om fortare utifrån omvärldsläget.
Som ledare och chef behöver vi ta ytterligare ett större ansvar för att återhämta och berika våra sinnen på bästa sätt. För att alltid vara den bästa versionen av ledare som krävs just för den givna situationen.

Sami Ingeborn, vd Asedo. 

Det här året har handlat mycket om fokus. Det har varit ett tufft år på många sätt, med lågkonjunktur, krig och oroligheter runt om i världen, så det har varit viktigare än någonsin att hålla fokus på det vi gör. Vi har trots allt haft ett bra år, men vi har jobbat ännu hårdare för att hjälpa våra kunder att effektivisera sitt arbete, inte minst med hjälp av vårt nya AI-verktyg. Just effektivisering ligger högt på allas agenda just nu, men det gäller att göra rätt saker. Mitt fokus har varit att behålla vår starka utveckling, jag vill inte att vi växer för fort utan ser hellre en stabil och lönsam tillväxt. En mer konkret lärdom är hur vår nya espressomaskin fungerar, den är inte helt okomplicerad – men kaffet blir bra!

Utmaningen som vd är på många sätt samma som utmaningen som fotbollstränare för pojklaget jag coachar – att få alla att ha koll på sin roll i spelet. Vi har en kultur som stammar ur fotbollen, många av oss har den bakgrunden så det är enkelt att relatera till. I ett fotbollslag vet alla vilken position de har och vad som förväntas av dem. Samma sak gäller på jobbet, om alla vet vad de ska göra och hur det bidrar till företagets framgång så har vi förutsättningar att nå våra mål. Min uppgift är att se till att alla vet vilken position de spelar. Och det låter ju enkelt i teorin, men kan i praktiken vara en rejäl utmaning – inte minst när ens medarbetare är ett gäng egensinniga tävlingsmänniskor som alltid har helt olika åsikter.

Kristina Bexelius, vd Juno PR

Vi har, liksom många andra, haft ett tufft år. Det har varit lägre budgetar hos våra kunder, längre beslutsprocesser och vi har gjort mer med mindre. Trollat med knäna ganska ofta. Trenden har varit att varumärkesbyggande och mer långsiktiga projekt har fått stryka på foten till förmån för snabba och mer säljdrivande insatser.

Vi hade såklart kunnat börja kränga lite vad som helst för att dryga ut kassan, men Juno är en boutiquebyrå med fokus på hållbarhetsfrågor och vi har valt att hålla vår integritet och vårt erbjudande intakt. Trots tuffa tider har vi tackat nej till flera uppdrag där vi inte varit helt rätt match för kunden. Lärdomen är att det ofta är uppskattat att säga nej. Det har hänt fler än en gång att kunder kommer tillbaka längre fram, just för att man uppskattar ärligheten. Det är kanske ingen ny lärdom, men extra viktigt att påminna sig om när läget är tufft.

Det är alltid en utmaning att leda och hålla ångan uppe i tuffa tider. Det har också varit tungt att i realtid följa hur viktiga frågor, som exempelvis hållbarhet, prioriteras ner på många håll, både hos företag och samhället i stort. Men trots allt mörker har vi haft roligt på jobbet varje dag tack vare vårt otroliga team, och det jag främst tar med mig är en ännu starkare övertygelse om att varumärket, vår kultur och våra värderingar är det viktigaste vi har. Jag är stolt över att vi har tagit oss igenom de senaste årens stålbad när så många andra bolag gått i konkurs. Och nu vänder det – nya kunder trillar in och gamla kunder kommer tillbaka. 2025 kommer att bli kul!

Aygül Kabaca, vd Make equal

Det enda konstanta i livet är förändring. Som medmänniska och i min chefsroll är det nog min största lärdom från året som gått. Nog visste jag det förut, men året har påmint mig om hur snabbt saker och ting kan vända, i alla riktningar men kanske främst hur något en trott var stabilt plötsligt blir väldigt skört.

Geopolitiska läget i världen är inget nytt, men magnituden med vilken det skördar offer är något helt annat nu. Normaliseringen av klimatförnekelse, av brott mot mänskligheten, av hat, hot och diskriminering, och motarbetandet av mångfald, jämlikhet och inkludering är läskig och motbjudande. För den som sitter på makt går det fort att riva ner sekel av rättighetsarbete. Därför tar jag med mig en stärkt övertygelse om att vi är fler som på våra olika arenor och inom våra olika expertisområden behöver värna och ytterligare driva på DEI-arbetet. (DEI är en förkortning för Diversity, equity, and inclusion.)

En utmaning i den egna organisationen har varit balansgången mellan snabba, direkta och kanske kortare insatser och de mer långsiktiga, omfattande och kanske mer lågintensiva projekten. Våra kunder och uppdragsgivare är i behov av båda, och en kombo av dem är också nyttigt för oss som verksamhet för vår tidseffektivisering och planerings skull. Men när ett stort planerat projekt plötsligt uteblir, eller flertalet förfrågningar med hög prioritet kommer in med kort varsel, kan det stundom vara utmanande att optimera personalförsörjningen. Vi stänger året med en god balansgång och lärdomen jag tar med mig in i nya året är att värna den gyllene vågen.

"Det enda konstanta i livet är förändring."

Aygül Kabaca, vd Make equal

Martin Zackrisson Klaar, chef polisens nationella rekrytering och bemanningsenhet


Mina stora lärdomar från 2024 är vikten av att vi ser styrkan i varandra, att vi genom ett tillsammansarbete alltid lyckas mycket bättre med att nå våra mål och uppdrag. Att jag och vi behöver andra för att bli bra, att mina kollegor gör mig bra.

En annan lärdom jag inte bara tar med mig från 2024 utan från år till år är att vi ständigt ska arbeta med vår arbetsmiljö och arbetskultur. Att de frågorna alltid ska vara högt på agendan, för när de är det så mår vi bättre, ger bättre leveranser, vi stannar och personalomsättningen minskar. Den sista lärdomen handlar om vikten av att vara kommunikativ, att skapa förståelse för vem vi finns till, att vi som stödfunktion finns för kärnverksamheten, att vårt mål och uppdrag är detsamma som för hela myndigheten att göra Sverige tryggt och säkert.

En av mina utmaningar är att tiden inte finns där alla gånger, jag hinner inte med allt det som är viktigt och centralt, som att möta vår verksamhet, genom verksamhetsbesök. Att lyssna in deras vardag för att kunna göra vårt stöd än bättre. För när jag gjort besök, så bidrar det med så mycket kunskap och viktiga pusselbitar för att ta min verksamhet vidare och utveckla de processer jag ansvarar för i rätt riktning.

En annan utmaning är såklart den starka tillväxt vi som myndighet befinner oss i, att vi ska bidra till att hitta rätt kompetens, i rätt tid och på rätt plats. Då vi är många delar inom rättsväsendet och försvaret som nu växer och i delar konkurrerar om samma kompetens. Men återigen genom vårt viktiga tillsammansarbete har vi lyckats.

Läs även

Annons