Läs chefens dagbok - Maria Waddington på Epidemic Sound

Sedd av 143

Chefstidningen. Maria Waddington är sedan september förra året Chief of People and Culture på Epidemic Sound - Sveriges näst snabbaste växande tech-bolag enligt Financial Times. Läs hennes dagbok från en hektisk vecka i vintras.

Senast ändrad 14:58, 6 Apr 2020

 

MÅNDAG – ”LUGNET FÖRE STORMEN”

Imorgon åker jag och min kollega Rebecca, Head of People Experience på Epidemic, till New York. Så idag känns som lugnet före stormen – det kommer bli en intensiv och utmanande vecka som jag verkligen ser fram emot, särskilt att träffa mina amerikanska kollegor!

Måndagen rivstartar på vårt nya kontor vid Fatburen i Stockholm där jag har ett spännande möte med kommunikations- och musikteamen, där vi diskuterar vårt samarbete med Nine Muses Festival inför internationella kvinnodagen – superkul initiativ!

Efter lunch promenerar jag över till vårt andra kontor som ligger fem minuter bort. Jag ägnar eftermiddagen åt min hjärtefråga – hur vi kan fortsätta skapa och attrahera en högpresterande kultur på Epidemic.

Sen hövding på och cyklar hem.

TISDAG – ”FLYG TILL NEW YORK”

Börjar dagen med att samla teamet och se till att de känner sig redo för veckan. Jag har även New York i sikte. Jag ska leverera en av våra People Promise Workshops; det är en chans för oss att ta pulsen på våra medarbetare och se vad vi kan justera för att få ett ännu större engagemang än vi redan har. Vi har vuxit väldigt snabbt och det är en topprioritet att bibehålla och utveckla vår unika och kreativa kultur. Vi vill inte växa ifrån vår ”secret sauce”.

Efter lunch åker Rebecca och jag till Arlanda. Under de första timmarna på flyget mot New York finslipar vi på workshopen.

Jag avslutar flighten med att se klart en säsong av Goop Lab på Netflix – det gäller att ha balans eller hur? När vi landat på Newark åker vi direkt till vårt Airbnb för att försöka sova ett par timmar. Den första workshopen är imorgon, och jag är verkligen laddad. Älskar att vara i New York.

ONSDAG – ”WALKER STREET, NYC”

Ställde alarmet på 7.00, men är självklart klarvaken vid 4.00. Jetlag är inget man skojar bort. Men lika bra att utnyttja tiden så jag passar på att svara på mail och jobba undan några saker.

Hinner också gå igenom workshopen samt få en timme på träningscykeln innan klockan blir 7.00. Vår VD Oscar säger alltid att träning är det enda som kan bota jetlag. Håller tummarna för det!

Efter en produktiv morgon kommer jag till kontoret på Walker Street vid kl. 10, och wow vilken atmosfär! Kontoret är så likt vårt Stockholmskontor, men ändå så annorlunda. Jag älskar det. Rebecca och jag kör workshops under dagen och får så mycket idéer från teamet här.

På kvällen äter jag middag med gamla vänner. Vid 20.00 slår jetlaggen till och jag checkar ut för dagen.

TORSDAG – ”MUSIC HALL I WILLIAMSBURG”

Kör igång dagen med ett spännande möte med Kate Vale, Epidemics Managing Director i Nordamerika. Vår växande närvaro i USA står i fokus i år och hon har mycket bra erfarenheter av att bygga arbetslag från sin tid på Google, Youtube och Spotify. Det var superkul att diskutera strategi tillsammans och hur vi ska jobba i framtiden.

Idag är det också vår stora amerikanska fest, Winter Bash, som är på Music Hall i Williamsburg (där Kendrick Lamar, Bon Iver och Florence and the Machine har spelat tidigare).

Vi får se några grymma spelningar av Epidemics artister Jontha Links, DJ Denz och Xavy Rusan. Helt fantastiskt, känner mig återigen väldigt tacksam som får vara med på den här resan. 

FREDAG – ”HEJ DÅ NEW YORK!”

Sista dagen i USA. Wow, det har varit en intensiv vecka med mycket jobb och lite sömn, men det har varit så roligt. Ser verkligen framemot att få spendera helgen med familjen – trots att vi har renoveringskaos hemma.

På flyget hem går vi igenom veckan och våra tankar, vi sammanställer våra medarbetares idéer från workshopen och diskuterar hur vi ska integrera det i Epidemics kultur. Vi landar tidigt lördag morgon och jag åker hemåt efter en fantastisk vecka.

 

REFLEKTION av ledarskapskonsult Katinka Kubenka ->

Den här veckan ser ut som en väldigt aktiv sådan där det gått åt mycket energi.

Man vill inte sluta läsa, det låter - precis som du skriver - som en fantastisk vecka, så härligt att få följa med in i din arbetsvardag. Din energi smittar!

Och fast du har så mycket aktiviteter inplanerade hinner du också röra på dig och hitta tid till att träffa dina vänner.

Jag möter ofta chefer, med en vardag liknande din, som är väldigt levande, har ett starkt engagemang, är strukturerade och duktiga på att planera sin tid. Vi brukar då oftast arbeta med att långsiktigt säkerställa energi över tid genom återhämtning. Genom att planera in mer tid mellan aktiviteter samt planera in reflektionstid.

Här behöver man hitta sitt sätt, återhämtning betyder olika saker för olika människor och det behöver inte bara vara vila, titta på film eller gå i skogen. Du verkar ju uppskatta aktiv vila, du bryter av för träning och kanske kan du planera in det oftare eller hitta något annat som du får energi av? Det finns annars en risk att man bara av farten använder tiden mellan olika arbetsuppgifter till mer jobb. För egen del går jag alltid till mina möten om det är möjligt, på så sätt får jag träning utan att behöva lägga så mycket tid på det. Oftast går det ändå snabbare att gå än att vänta på bussen eller gå ner i tunnelbanan.

Fundera på vad som fungerar bäst för dig!

 

up 94