Så hanterar du mejlen ännu fortare

Poddlyssning om att inte missa möjligheterna när de dyker upp, om knep för att hantera mejl fortare, och att stå ensam med svåra beslut.

Överbefälhavare Micael Bydén: ”Använd öronen mer”
Svante Randlert möter landets egen Överbefälhavare, Micael Bydén, i ett av de 10 mest lyssnade avsnitten av Chefssnack. Det handlar om relationer, om att inte ha för bråttom i sitt ledarskap och om att använda öronen mer och munnen mindre. Micael Bydén började studera vid Marinens officershögskola 1983 direkt efter värnplikten.  Efter det har han haft en oändlig rad poster och han har i dag stor erfarenhet av ledarskap på olika områden. Ett råd han önskar att han fått längs vägen är; var uppmärksam så du inte missar möjligheterna när de dyker upp, lyssna på råd och ta dom till dig. Gammalt avsnitt men högaktuellt.

Podd: Chefssnack topp 10
Avsnitt: Micael Bydén, överbefälhavare
Språk: svenska

Styrkan i ditt unika perspektiv

Att säga upp sig från 9 till 5-jobbet och starta modebolag var en stor risk, men 2015 gjorde han det. Den togolesisk-svenska designern Angelo da Silveira lämnade tryggheten och startade klädmärke – han ville bredda modebranschen och gör kläder som är en blandning av global gatukultur och skandinavisk minimalism. Klädmärket Diemonde och mikrofabriken Unitex som sysselsätter nyanlända flyktingar med hantverkskompetens har fått flera utmärkelser och i dag är han en förebild för många skandinaviska kreatörer. Om han fick en önska sig en superkraft i sitt ledarskap skulle det vara förmågan att dämpa oro. Finfin lyssning. 

Podd: Vd-podden
Avsnitt: Angelo da Silveira – Styrkan i ditt unika perspektiv
Språk: svenska

”Nån-annanism”
Yasemin Arhan Modéer vd och huvudägare av Altitude Meetings i Malmö. Ett företag som jobbar med möten och konferenser. Men inte bara, de jobbar samtidigt för att stärka demokratin, lösa klimatkrisen och bygga ett hållbart samhälle. Varför ägnar sig så många åt ”nån-annanism”? Och vad får det för konsekvenser för medborgare och demokrati? 

Podd: Engagemanget
Avsnitt: Demokrati och ”nån-annanism”
Språk: svenska

Så hanterar du mejlen ännu fortare
Mikropodd-avsnitt med konkreta tips och råd. Hacks som ger bra koll på saker, ordning och reda, en organisation som flyter bättre och mer tid över. Det är smart att läsa mejl i batch, men tänk om det finns en dimension till? I detta avsnitt ett sinnrikt knep för att hantera mejl ännu fortare.

Podd: Klart!
Avsnitt: Dubbelbatcha mejlen
Språk: svenska

Det här behöver du, som chef, veta om de svåraste besluten
Ledarskap innehåller ett stort mått av ovisshet. Du kanske inte får med dig dina medarbetare? Faktaunderlag för ett visst beslut fattas? I det här poddavsnittet pratar Joseph Badaracco, professor vid Harvard Business School, om hur du löser till synes olösliga problem. När ingen annan kan hjälpa dig står du som ledare själv med beslut som måste fattas. Här är frågorna du då bör ställa till dig själv, för att få fatt i ditt eget omdöme och stå stadigt. 

Podd: HBR on Leadership
Avsnitt: The secret to making difficult decisions
Språk: engelska

Vad kan chefer lära sig av hackers?

Läs även

Annons