NYHETER

Aktuellt


Tre innovationsledare Per Englund, Region Stockholm, Malin Boman, Hemsö och Elisabet Spross, Sweco.
Per Englund, Region Stockholm, Malin Boman, Hemsö och Elisabet Spross, Sweco delar med sig av sina bästa råd.

Hur lyckas man med innovation? Vi frågade tre som borde veta

Chefstidningen bad tre innovationsledare dela med sig av sina bästa råd hur man som chef lyckas skapa innovationskraft på sin arbetsplats.
Chefstidningen
Foto: Jonas Bilberg. - Vi innoverar när vi ser något som inte fungerar som det ska, säger Peter Johansson, universitetslektor och docent i innovationsteknik vid Mälardalens högskola.

Träna upp din förmåga att innovera

Innovation är ett hårt arbete och det tar tid att bli duktig. Träna, bygg kunskap och kompetens för att bli bra, säger Peter Johansson, docent i innovationsteknik vid Mälardalens...
Chefstidningen
han är innovationsledare på Ikea bästa tipsen ger han här
Foto: Margareta Bloom Sandebäck. Trond Bugge, co-creation ledare på Ikea Inka-group, arbetar med att hitta lösningar och skapa innovation bland medarbetarna på Ikea.

Så lyckas du med innovation på golvet

Trond Bugge, co-creation ledare på Ikea, vet att det är personalen på golvet som känner kundernas behov och vardagens utmaningar bäst. Här delar han med sig av sina bästa råd för...
Chefstidningen
Fredrik Lindén är chef över Sveriges u-båtsflottilj.
Foto: Johan Bergmark. Idag arbetar Fredrik Lindén främst med analys och strategi, Men han saknar livet på ubåt. Nästan varje dag.

Han är sista utposten - hundratals meter under havsytan

När man har rollen som ledare ett par hundra meter under havsytan finns ingen plats för osäkerhet. Vi möter Fredrik Lindén, chef över Sveriges utbåtsflottilj.
Chefstidningen
Foto: Getty Images . Långvarig stress kan göra dig sjuk så var vaksam på varningssignalerna.

"Mycket att göra" eller farlig stress? Lär dig känna igen varningssignalerna

Mycket att göra nu i november? Kom ihåg att ihållande stress till slut blir skadlig.
Chefstidningen
Lars-Johan Åge, Volante förlag
Professor Lars-Johan Åge har skrivit en bok om konsten att bli omtyckt.

Konsten att bli omtyckt - men kanske inte populär

Som chef kan man ta obekväma beslut men förbli uppskattad av sin personal. Professor Lars-Johan Åge har gått till botten med konsten att bli omtyckt.
Chefstidningen
Therese Östling är HR-chef på Svt.

"Flexibiliteten skapar nya utmaningar för våra chefer"

Hur skapar man tillit bland medarbetarna? I vanliga rum? I digitala rum? SVT satsar stort på chefsutbildningar i höst.
Chefstidningen
Foto: Privat. Kungsörs äldreomsorg har klarat pandemin bra vilket Isabella Piva Hultström till stor del beror på det nära ledarskap som praktiserats rakt genom brinnande pandemi.

"Det blir konstigt att tvinga medarbetare att jobba på plats, men låta cheferna vara hemma"

Inom Kungsörs äldreomsorg har alla enhetschefer jobbat på plats under hela pandemin. Isabella Piva Hultström, områdeschef inom äldreomsorg/hälso-och sjukvård förklarar varför.
Chefstidningen
Tips för bättre samarbete - så funkar kollektiv intelligens
Foto: Björn Öberg. Den kollektiva intelligensen - förmågan att kunna samarbeta på ett smart sätt - blir allt viktigare i dagens arbetsliv.

Forskning visar: så blir ni smartare som grupp

Laget före jaget må vara en sliten sportklyscha. Men forskning visar att det är så vi på riktigt blir smartare som grupp.
Chefstidningen
Läs Payam Abdulkarims dagbok!

Har du läst chefens dagbok?

Payam Abdulkarim, enhetschef på Arbetsmarknadsförvaltningen i Stockholm Stad, har en intensiv vecka. Läs hennes dagbok här!
Chefstidningen