NYHETER

Aktuellt


Tänk på detta om du ska jobba som chef utomlands
Foto: Sara Johari. Anna Falk, idag inköpschef på Saint-Gobain Sverige, tog med sin familjen till Tyskland för ett chefsjobb på Volkswagen. Det har hon aldrig ångrat.

Toppjobbet i Tyskland öppnade nya dörrar

När Anna Falk fick chansen att ta ett chefsjobb i Tyskland sa hon ja direkt. Erfarenheten har betytt mycket i hennes fortsatta karriär.
Chefstidningen
Så skapar du vinnande lag
Foto: Getty Images . Vad krävs för att skapa ett vinnande lag? Kan man tänka på samma sätt i arbetslivet som på fotbollsplanen?

Så skapar du ett vinnande team på jobbet

Har kanske arbetslivet något att lära av idrotten när det kommer till framgång? Vi frågade några som borde veta.
Chefstidningen
Så här funkar samvetsstress
Foto: Mattias Pettersson / Getty Images. Professor Gunilla Strandberg har forskat om samvetsstress i snart 20 år. Hon och hennes forskarteam har hittat en metod som kan minska stressen.

Dåligt samvete på jobbet kan göra dig sjuk

Ett gnagande samvete kan knäcka vem som helst. Men forskning visar att det finns sätt att minska samvetsstressen på jobbet.
Chefstidningen
Foto: Privata. Läs Ida Stridsbergs chefsdagbok!

Läs chefens dagbok - Ida Stridsberg

Vem vill inte läsa chefens dagbok? Möt Ida Stridsberg, enhetschef vid Farsta stadsdelsförvaltning.
Chefstidningen
Foto: Alexander Donka . Robert Kusén har hittat en ny utmaning hos Tamro i Stockholm. "När jag kom var bilden från omgivningen att vi var ett uträknat lag. Den utgångspunkten är den absolut bästa jag vet: att vara en del av ett uträknat lag och sedan ta revansch."

Med revanschlust som drivkraft

Robert Kuséns engagemang har tagit honom från verkstadsgolvet till topp-positioner på Sveriges största företag. Alltid med en japansk ledarskapsfilosofi i ryggen.
Foto: Foto: Mattias Pettersson. Therese Eskilsson, medicine doktor och lektor vid Umeå universitet, tar fram en digital utbildning som ska hjälpa chefer.

Ny metod ska ge friskare personal

En digital utbildning ska hjälpa chefer att förebygga och hantera psykisk ohälsa. Metoden finslipas nu av forskare - om tre år finns den tillgänglig för alla.
Chefstidningen
han är presschef på Folkhälsomyndigheten covid 19
Foto: Viktor Gårdsäter . Från mycket få presskonferenser till minst en om dagen. Och miljonpublik nästan varje dag. Presschef Christer Jansson fick i princip ett nytt uppdrag den dag pandemin drog igång på fullt allvar.

”Tidigare hade vi en presskonferens om året”

Pandemiåret som gått har varit tufft för många chefer. Vi bad några av dem berätta. Här; Folkhälsomyndighetens presschef Christer Jansson vars enhet fick uppdraget att ge medier...
Chefstidningen
Han är chef på Uppsala konsert och Kongress
Foto: Magnus Hörberg. Pandemin hann stänga ner hela konserthuset innan Henrik Lillsjö började på drömjobbet som chef för Uppsala konsert och kongress.

”Vårt hus har blivit vaccinationscenter”

Pandemiåret som gått har varit tufft för många chefer. Vi bad några av dem berätta. Här; konserthuschef Henrik Lillsjö vars drömjobb kom att handla om besparingar, avbokningar och...
Chefstidningen
Så var pandemiåret inom äldreomsorgen
Foto: Viktor Gårdsäter . Ann-Christin Martens, verksamhetschef på ett av Attendos äldreboenden, berättar om året som gått. "Det har varit tungt att omvärlden har beskyllt oss för att med vett och vilja ha låtit smittan spridas."

"Det var ingen som hurrade för vår insats"

Pandemiåret som gått har varit tufft för många chefer. Vi bad några av dem berätta. Först ut; Ann-Christin Martens, chef på ett av Attendos äldreboenden. Hon beskriver 2020 som...
Chefstidningen
drinking alone
Foto: Getty Images . Vem märker om du dricker på jobbet, när jobbet är hemma?

Chefer måste våga fråga om missbruk

Distansarbete gör att fler faller in i alkoholmissbruk. Att vid misstanke våga ta det där första samtalet är kanske viktigast av allt för dig som chef.
Chefstidningen